Pitr ve vězení: Knížky, cvičení a revoluce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pitr ve vězení: Knížky, cvičení a revoluce!

Pitr jako Che Guevara.
Pitr jako Che Guevara.

Před dvěma týdny dopadli ve Švýcarsku slavného českého uprchlíka, podnikatele Tomáše Pitra (38). Odmítl vydání do Česka, a tak je ve vazbě ve Švýcarsku. Podle popisu věznice, kde Pitr pobývá, si nakonec vybral dobře hned z několika důvodů!

Podle informací MF Dnes je v »luxusním« vězení, kde bachař chodí beze zbraně jen s obuškem a kde Pitr může relaxovat, jako kdyby se ani nehnul z pětihvězdičkového Hotelu Moritz ve Švýcarsku, kde ho dopadli.

Každý den cvičí a běhá, aby si zlepšil kondičku, vzdělává se četbou právnické literaturya dívá se hned na několik filmů denně. Nejvíce ho údajně zaujal životopisný snímek o kubánském revolucionáři Ernestu »Che« Guevarovi, který pomáhal Fidelu Castrovi zorganizovat státní převrat.

Snad se ale Pitr, kterého by po vydání do Česka čekalo šest let ve vězení, neinspiruje Guevarou úplně. Slavný revolucionář byl totiž kvůli rozporům s Castrem vyslán na nesplnitelnou misi do Bolívie, kde byl také v necelých čtyřiceti letech zabit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.