Rabování neustává! Za krádež kočárku až 8 lety basy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rabování neustává! Za krádež kočárku až 8 lety basy

Věci, které lidé vynášejí ze zatopených domů, jsou pro zloděje velkým lákadlem.
Věci, které lidé vynášejí ze zatopených domů, jsou pro zloděje velkým lákadlem. (ČTK – B. Fiala)

Nájezdy rabijátů, kteří plení haldy sutin, které zbyly po povodních, neustávají. Policie v Chrastavě a okolí musela řešit další případy krádeže, po Polácích za ně nyní mohou Romové.

Noc na včerejšek byla opět poznamenána zásahem policistů, kteří zadrželi trojici Romů, kteří odnášeli dětský kočárek, pleny a video z domnělé skládky, kde už byly věci vyhozené.

I tak se ale dopustili krádeže, stejně jako noc předtím, kdy policie chytila v Chrastavě dva Rumuny. Ti od jednoho z postižených domů odnášeli rotoped. Přidali se tak ke třem Polákům, které policisté dopadli, když se v Raspenavě pokoušeli vloupat do chaty a jsou podezřelí z toho, že ze dvou aut zaparkovaných ve městě ukradli benzin.

Všem bez rozdílu hrozí až osm let vězení, protože se krádeže dopustili v době živelní pohromy, kdy jsou tresty podstatně tvrdší bez ohledu na výši škody.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.