Nová Škoda - Bude to Joyster! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nová Škoda - Bude to Joyster!

Nová Škoda Joyster.
Nová Škoda Joyster. (Auto Express)

To, že ve Škodovce už nějakou dobu připravují miniautomobil není žádné tajemství. Nyní se začíná spekulovat o názvu. Renomovaný britský magazín Auto Express míní, že ponese název Joyster, stejně tak se jmenoval i koncept z roku 2006.

Připravovaná škodovka by se měla do prodeje dostat v roce 2012 a vyrábět se bude v Bratislavě. Doposud nejmenší vyráběná škodovka by měla existovat i v elektrické verzi, ovšem ta na trh přijde až později. Cena vozu by měla startovat na zhruba 220 tisících korun.

Škodovka je nejlepší

Automobilka Škoda, jejíž výrobky byly kdysi ve Velké Británii terčem vtipů, je zde nyní považována za nejlepšího výrobce aut. Vyplývá to z rozsáhlého průzkumu časopisu Which? Car. Škodovka v průzkumu odsunula na druhé místo Lexus a na třetí Mazdu.

Dříve se na ostrovech říkalo, že škodovky mají akceleraci astmatické želvy, ale nyní zastínily v průzkumu svého majitele, německou automobilku Volkswagen i její prestižní značku Audi.

Škodovka si vedla slušně i v tabulce spolehlivosti, když ze 34 hodnocených výrobců skončila na 12. místě. Tento žebříček zcela ovládli japonští výrobci v čele s Daihatsu před Hondou a Toyotou. Prvním nejaponským výrobcem je na 11. místě Mercedes Benz. Poslední je Land Rover za Alfa Romeo a Chryslerem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.