Sluníčko a teploty až 36 °C! Tropy vydrží i na dále! Jenže pěkné počasí nám přináší také hrozivá neštěstí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sluníčko a teploty až 36 °C! Tropy vydrží i na dále! Jenže pěkné počasí nám přináší také hrozivá neštěstí...

Třiasedmdesátiletého cyklistu v pátek srazilo osobní vozidlo u Františkových Lázní, když odbočoval doleva. Byl na místě mrtev.
Třiasedmdesátiletého cyklistu v pátek srazilo osobní vozidlo u Františkových Lázní, když odbočoval doleva. Byl na místě mrtev. (Mediafax, HZS Moravskoslezského kraje)

Meteorologové pro nás mají dobrou zprávu! Můžeme se těšit na další letní dny plné slunce.

Podle dlouhodobé předpovědi, kterou včera vydal Český hydrometeorologický ústav, se až do 10. srpna očekávají velmi nadprůměrné teploty a málo srážek. Rtuť teploměru během dneška i zítřka místy vyšplhá až na 36 °C!

Velmi horké počasí s sebou ale přináší i obrovská rizika. Nejtragičtěji se to projevuje na silnicích. Jsme unavení, nepozorní, spěcháme a zbytečně riskujeme... Tento pátek se stal nejvražednějším dnem co do počtu dopravních nehod. Během jediného dne zemřelo 12 lidí! Od začátku prázdnin už si silnice vyžádaly životy 43 obětí.

Slunečná obloha, ale černý pátek!

  • Smrtí skončil střet vozidel v Karlových Varech nedaleko nákupního centra Globus. Jeden člověk zemřel, další dva utrpěli vážná zranění.
  • Nehodu nepřežil motocyklista (†29) u obce Dolní Pohledí na Kutnohorsku. Střetl se se Škodou Octavií.
  • K tragédii došlo u obce Zavadilka na Mladoboleslavsku. Motorkář (†35) nepřežil střet s osobním vozidlem.
  • Ke smrtelné nehodě došlo na dálnici D1 u Mirošovic, kde řidič motorky nezvládl řízení a skončil ve svodidlech. Jeho spolujezdkyni vrtulník převezl do nemocnice, tam ale zemřela.
  • Noční jízdu bez osvětleného kola nepřežil muž (†62), kterého objevili policisté nedaleko Maštova na Chomutovsku u silnice mezi stromy.
  • Při čelním střetu dvou vozidel zemřelo v pátek poblíž Karviné pět lidí. Řidič renaultu (†26) ve vysoké rychlosti nezvládl zatáčku a vletěl do Škody Octavie. Na vině mohly být i drogy.
  • Motorkář (†28) zemřel i mezi Miloticemi a Horním Benešovem na Bruntálsku. Řidič fordu tam předjížděl jiného motocyklistu a při najetí do protisměru se srazil s mužem na motorce.

Jak bude v příštích týdnech

11. – 20. 7.

Zpočátku a v úplném konci období skoro jasno až polojasno, jen ojediněle přeháňky. Uprostřed období převážně oblačno a přeháňky. Denní teploty zpočátku období 32 až 36 °C, postupně 24 až 30 °C.

21. – 31. 7.

Polojasno až skoro jasno. Denní teploty 30 až 36 °C.

1. – 10. 8.

Bude převážně polojasno. Postupně přibývání oblačnosti a srážek. Denní teploty 23 až 29 °C, místy i přes 30 °C.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.