Rozloučení s Dlouhým. Bartoška: Už tě slyším, jak říkáš: 'Běžte s těma řečma někam' | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rozloučení s Dlouhým. Bartoška: Už tě slyším, jak říkáš: 'Běžte s těma řečma někam'

Rakev se zesnulým hercem Vladimírem Dlouhým.
Rakev se zesnulým hercem Vladimírem Dlouhým. (ČTK)

Velká obřadní síň strašnického krematoria v Praze byla dnes místem posledního rozloučení s hercem Vladimírem Dlouhým (†52), který po těžké nemoci zemřel v neděli 20. června.

Už před polednem se prostranství zaplnilo desítkami milovníků všestranného herectví tohoto umělce, který se svými výkony na divadelním jevišti, filmovém plátně i v dabingu zapsal do jejich srdcí.Mezi květy u katafalku s rakví byly věnce především od pražských divadel, ve kterých Dlouhý hrál; například Švandova divadla, Městských divadel pražských, divadel Na zábradlí a Bez zábradlí, Divadla Kalich a Herecké asociace.

Věnec poslal také dnes odstupující premiér Jan Fischer.

Výtvarník Miíloš Nesvadba nedokázal zadržet slzy.

Pod katafalkem byla i rozpitá sklenička piva a krabička cigaret, které k tomuto herci neodmyslitelně patřily.Uctít památku zesnulého přišli například Jaroslav Satoranský, Jiřina Jirásková, Dagmar Havlová, Iva Janžurová a Zlata Adamovská. Nechyběli ani Ilja Racek, Ladislav Frej, Václav Postránecký, Jiřina Bohdalová, Petra Špalková a Michal Novotný.

Rozloučit se s Vladimírem Dlouhým přišli i režisér Filip Renč, herci Jiřina Bohdalová se Simonou Stašovou.

Mezi přítomnými byli rovněž režiséři Juraj Herz, Filip Renč a Petr Jákl.Smuteční projev pronesl Jiří Bartoška, který spolu s Vladimírem Dlouhým exceloval koncem 90. let na vinohradském jevišti v dramatickém apokryfu Jiřího Hubače Hostina u Petronia. „Už tě slyším, jak říkáš: ''Běžte s těma řečma někam'',“ řekl Bartoška směrem k rakvi. Za všechny kamarády i kolegy Dlouhému poděkoval za krásné chvíle v divadle a ještě krásnější po něm. Přítomné požádal, aby Mirkovi naposledy zatleskali, a tak se síní rozlehl bouřlivý aplaus. Sálem pak zněly písně Barbry Streisandové, Whitney Houstonové a skupiny Beatles.

Více se o rozloučení s Vladimírem Dlouhým dočtete v zítřejším vydání deníku Aha!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.