Cestovky zužují letní nabídku - Last minute zájezdy nebudou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Cestovky zužují letní nabídku - Last minute zájezdy nebudou!

Cestovky stahují řadu zájezdů do oblíbených destinací.
Cestovky stahují řadu zájezdů do oblíbených destinací.  (Aha! – Stanislava Seďová)

Tragické prodeje letních zájezdů a extrémně nízké červnové ceny donutily tour operátory, aby nabídky začali »osekávat«. Nejvíce stahují dovolené v Tunisu a Egyptě, aby je nemuseli nabízet pod cenou. Letos tak rozhodně nečekejte ohromující nabídku last minute zájezdů. „Zájem o letecké zájezdy tento rok klesl o 15 %,“ potvrzuje Tomio Okamura z AČCKA.

Cestovní kanceláře donutil nezájem o letošní dovolené, aby rapidně omezily kapacitu nabídek. „Letošní rok je postižen finanční krizí a nečekanými událostmi, jakými byla sopka, nepokoje a povodně. Lidé více zvažují nákup dovolené a cestovní kanceláře nechtějí riskovat. My jsem zredukovali kapacity ve všech destinacích o 10 procent, abychom je nemuseli prodávat pod cenou. Zájezdů last minute bude letos mnohem méně a nebudou tak cenově výhodné,“ říká mluvčí CK Fischer Dan Plovajko. „Porovnali jsme průměrné ceny v červnu loni a letos na vzorku 5000 zájezdů a jasně z toho vyšlo, že letos jsou nižší. Až tak, že se dá očekávat že v červenci a v srpnu budou v důsledku toho výrazně dražší,“ potvrzuje Tomio Okamura z Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.