Ovčák, kterého tloukli kladivem: Už mu chutná jíst, nechá se hladit... Max miluje ženy! Ale na chlapy vrčí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ovčák, kterého tloukli kladivem: Už mu chutná jíst, nechá se hladit... Max miluje ženy! Ale na chlapy vrčí!

Max nyní důvěřuje více ženám. Líbí se mu hlavně ty v zeleném.
Max nyní důvěřuje více ženám. Líbí se mu hlavně ty v zeleném. (Aha! – Karel Kopáč)

Těžce zraněný belgický ovčák Max, kterému minulé pondělí v pražských Vysočanech zasadil vlastní pán (58) několik ran kladivem do hlavy, má nejhorší za sebou a znovu si začíná vychutnávat život.

Více sympatií u něj sklízejí ženy. „Reaguje na ně klidněji. Líbí se mu také zelené oblečení. Zřejmě je to tím, že naše veterinární sestřičky, které ho ošetřují, jsou v zeleném,“ řekl včera Aha! Zbyněk Raniak, vedoucí veterinárního oddělení trojského útulku v Praze. Maxovi už chutná jíst, dá se vodit na procházky, hladit, z ruky si bere piškoty.

„Mohou se u něj ještě projevit epileptické záchvaty. Sledujeme také, jestli reaguje na okolí normálně, jestli se u něj nevyvine následná agresivita. Dostává speciální dietu na podporu funkce mozku,“ uvedl veterinář Jiří Sobek. Podle něj by mohl Max už brzy odejít do péče nového majitele. Dostat ho ale může jen zkušený chovatel a znalec temperamentních belgických ovčáků. Nový domov by Maxovi určitě dělal lépe než anonymní a přece jen trochu stresující prostředí útulku. O tom, kdy bude moci Max odejít, ale nerozhoduje jen jeho zdravotní stav. „Pejsek tu bude až do vyřešení případu policií, a dokud nedostaneme rozhodnutí od veterinární správy o tom, že byl původnímu majiteli odebrán,“ řekl zástupce vedoucího útulku František Matoušek. Nový pán, který se Maxe ujme, musí počítat s tím, že je mu už osm let, má své návyky a stejně jako starší člověk může být trochu nevrlý.

K surovci se už nevrátí!

Muž, který Maxe přizabil, je stále v psychiatrické léčebně v pražských Bohnicích. „Nemohu poskytnout žádné informace. Obecně platí, že pokud se náhle změní chování člověka, je třeba vždy vyloučit, zda je, či není duševně nemocný,“ řekl Aha! ředitel léčebny Martin Hollý. Na znalecké posudky policie stále čeká. „Muž byl již vyslechnut. Známe i důvody jeho jednání, ale s ohledem na vyšetřování o nich informovat zatím nebudeme,“ uvedla policejní mluvčí Eva Miklíková. Případ dosud neuzavřela ani pražská veterinární zpráva. Podle informací Aha! se ale Max zpátky do rukou surovce nevrátí. Rozhoduje se už jen o eventuální pokutě pro útočníka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.