2000 drsných motorkářů v Praze: Mejdan, bouračka, hádky... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

2000 drsných motorkářů v Praze: Mejdan, bouračka, hádky...

Motorkáře z Hells Angels zdobí kožené bundy s typickým logem smrtihlava s oranžovým křídlem.
Motorkáře z Hells Angels zdobí kožené bundy s typickým logem smrtihlava s oranžovým křídlem. (Aha! – Martin Pekárek, Martin Přibyl)

Nedobytnou pevnost připomínal o víkendu pražský kemp Džbán, který od pátku »obsadili« členové a příznivci motorkářského klubu Hells Angels, přezdívaní Pekelní andělé. Do areálu nemohla kvůli nekompromisním pořadatelům proklouznout ani myška. Tři mohutní motorkáři číhající u vstupu kontrolovali každého, kdo chtěl do prostoru koupaliště přijít.

„Jedná se o soukromou akci. Dál vás nepustíme a nic vám neřekneme,“ odpověděli nám nevrle před vstupem do areálu pořadatelé. Motorkáři si stejně jako před pěti roky, kdy tu byli naposledy, postavili dvoumetrový plot.

Podle našich informací proběhl během páteční noci v areálu pořádný mejdan. Nechyběl raut, alkohol, vyhrávala hlasitě muzika. Někteří motorkáři ale místo »paření« vyrazili do centra Prahy, kde i přespali v některém z hotelů.

Motorkáři zažili v Praze pořádný mejdan. K sobě ale nikoho nezvaného nepustili.

Dvoumetrový plot, kterým se Pekelní andělé na Džbánu obklopili, sloužil i jako sušák prádla.

Na Džbán dorazily odhadem téměř dva tisíce drsných motorkářů, kteří po světě nemají moc dobrou pověst. S Pekelnými anděly se totiž táhne temná pověst kriminálního gangu spojená především s drogami. Také proto na místě hlídkovalo okolo padesáti policistů. Ti během prvního dne zkontrolovali téměř tisíc osob.

„Zadrželi jsme šest cizinců, vyřešili osm dopravních přestupků a v jednom případě jsme zjistili řízení pod vlivem alkoholu,“ řekla Nedělnímu Aha! policejní mluvčí Andrea Zoulová. Kontroly byly zaměřeny především na dodržování pobytového režimu cizinců a pátrání po hledaných osobách a věcech. V síti cizinecké policie pak uvízly tři desítky z nich.

Před areálem hlídkovaly desítky policistů, kteří prováděli namátkové kontroly, zda motorkáři požili před jízdou alkohol.

Do Prahy se stáhli motorkáři z celé Evropy, nejpočetnější skupinu tvořili Němci a Nizozemci. „Kdo tohle nezažil, nemůže nás nikdy pochopit,“ řekl nám jeden z německých motorkářů a bez dalšího vysvětlování odjel pryč. Sraz Pekelných andělů se během včerejška obešel bez větších problémů. Nejvážnější střet řešili policisté odpoledne na Karlově náměstí, kde pětičlenná skupina projížděla křižovatkou a dva z motorkářů zavadili o osobní auto.

Následovala hádka o to, kdo jel podle pravidel. Motorkáři policii tvrdili, že vyrazili na oranžové světlo. Pro jednu motorku dokonce musela přijet odtahová služba, nehoda se obešla bez zranění. Pekelní andělé by Prahu měli hromadně opouštět dnes od 12. hodin.

K nehodě motorkářů došlo na jedné z pražských křižovatek.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.