Reparát »kašpárka« s »Večerníčkem«! Nečas: Vaše dluhy jsou zločin! Paroubek: Zloděj křičí, chyťte zloděje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Reparát »kašpárka« s »Večerníčkem«! Nečas: Vaše dluhy jsou zločin! Paroubek: Zloděj křičí, chyťte zloděje!

Politici zvolili tmavé obleky a světlé košile. Paroubek sáhl po červené kravatě, Nečas po modrém odstínu s bílým vzorkem.
Politici zvolili tmavé obleky a světlé košile. Paroubek sáhl po červené kravatě, Nečas po modrém odstínu s bílým vzorkem. (ČTK – Stanislav Zbyněk, koláž Aha!)

Zatímco ještě v polovině dubna si při debatě v Otázkách Václava Moravce vjeli do vlasů a vzájemně se označili za »kašpárka s Večerníčkem«, včera byli zástupci největších politických stran překvapivě klidní. Vzájemně se sice obviňovali a neshodli se téměř v ničem, na silná slova ale tentokrát nedošlo.

Šéf ČSSD Jiří Paroubek a volební lídr ODS Petr Nečas se v pořadu Partie na Primě sešli jen čtyři dny před začátkem voleb do Sněmovny. V časově vymezených blocích většinou představovali záměry svých stran v šesti oblastech, například řešení krize, penzijní reformu, sociální systém nebo zdravotnictví. Toho využili i k občasnému vzájemnému napadání. Na rozdíl od dubnové debaty v Otázkách Václava Moravce ale jejich diskuse díky časomíře nepřešla v hádku. „Zadlužovat stát v době ekonomického růstu byl ekonomický zločin,“ vyčetl například Nečas šéfovi ČSSD. „Téměř bilion korun jde za vámi, pane Nečasi. Zloděj křičí, chyťte zloděje,“ oponoval Paroubek, který během pořadu působil útočněji. Přestože politici většinu času hovořili k sobě, nedívali se na sebe, ale do kamery. Oba si tentokrát vypomáhali poznámkami na papíře, cedule, které používali v minulém duelu, nechali raději doma. Oba lídry nyní čekají ještě dvě debaty – v Českém rozhlase a v ČT.

Kliknutím zvětšete

Před měsícem nazval Paroubek Nečase kašpárkem.

Nečas zase Paroubkovi doporučil vyprávět pohádky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.