Vážně divné závody... Dvousetkiloví chlapi třásli miminky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vážně divné závody... Dvousetkiloví chlapi třásli miminky!

Netradiční pohled – křehoučké děťátko v rukou 200kilového chlapa.
Netradiční pohled – křehoučké děťátko v rukou 200kilového chlapa. (EPA)

Leckteré miminko by se rozplakalo jen při pohledu na obry, kteří jsou přeborníky v zápasech sumo. Tito je ale mají rozplakat dokonce vlastníma rukama! V rámci každoročního japonského rituálu jménem Nakizumo třesou zápasníci miminky, dokud se nerozpláčou. Vítězem se stane miminko, které pláče nejvíce a nejdéle.

Dětský pláč má podle japonské tradice staré 400 let přinést lidem úrodu, peníze a vyhnat zlé duchy. Letos byli zápasníci vybráni z řad juniorů, v tlapách dospělých zápasníků by miminka vypadala ještě vtipněji. Pořadatelé festivalu ale měli nejspíš strach, že by mohli křehké dětičky rozmačkat...

Varování Aha!

Syndrom třeseného dítěte
Třesení miminky může ohrozit i jejich zdraví! Oproti zbytku těla mají totiž těžkou hlavičku, která se kýve velmi prudce. Miminko trpí tzv. syndromem třeseného dítěte (SBS), což je mozková porucha, která může končit i smrtí. Dochází ke zlomeninám lebečních kostí a krvácení do mozku.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.