Branišovská záhada: Duchové se ozývají. Je jich mezi námi víc? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Branišovská záhada: Duchové se ozývají. Je jich mezi námi víc?

Čas od času se objeví důkazy o existenci duchů. Někdy se prokáže, že jde o podvrh, jindy ale zůstanou nevysvětleny...
Čas od času se objeví důkazy o existenci duchů. Někdy se prokáže, že jde o podvrh, jindy ale zůstanou nevysvětleny... (int25.3.2010, 18:00)

Pro „vědce“ a skeptiky je to jasný výmysl. Ti, co se s nimi setkali, však mluví jinak. Popisují zvuky, ale i a zdá se nelžou. Mají s nimi zkušenosti, mají fotografie. Poslední pocházejí z malé vesničky na Českobudějovicku. Je branišovská záhada ojedinělá? Objevilo se více hlasů ze záhrobí i jiných koutech Česka? Čtenáři, pátrejte s námi!

Pro „vědce“ a skeptiky je to jasný výmysl. Ti, co se s nimi setkali, však mluví jinak. Popisují zvuky, kroky, objevily se ale i prazvláštní fotografy s podivnými postavami. Poslední pocházejí z malé vesničky na Českobudějovicku. Je záhada Branišovského lesa ojedinělá? Objevilo se více hlasů ze záhrobí i jiných koutech Česka? Čtenáři, pátrejte s námi!

Pohybují se mezi námi nebo jsou jen zbožným přáním milovníků tajemna? Branišovská záhada mluví jednoznačně.

Na fotografiích z lesa nedaleko této obce u Českých Budějovic se dají rozpoznat postavy a tváře. Snímky navíc vznikly v místě, kde shodou okolností před jednadvaceti lety došlo k tragické události, kdy se z nevysvětlitelných důvodů tři vojáci při výměně stráže postříleli. V tomto lese je také strom sebevrahů, na němž se už několik lidí oběsilo. Řada svědků hovoří o podivných zvucích či krocích ve chvíli, kdy široko daleko není v tomto prokletém lese nikoho vidět. Trochu moc náhod na to, aby se nad branišovskou záhadou dalo mávnout rukou…


Kliknutím zvětšete

Fotka z branišovského lesa. V pozadí hned za chlapcem jsou zjevné podivné postavy.

Možná ale existují podobné snímky či svědectví z dalších těžce vysvětlitelných jevů v jiných místech Česka. Víte o lidech, kteří zažili setkání s duchy? Viděli jste snad snímky, které jejich existenci potvrzují? Podělte se o ně s námi a ostatními čtenáři. Pište na adresu aha@ahaonline.cz.

Vysvětlení branišovské záhady a jí podobným se pochopitelně budeme zabývat dál. Probereme ji se záhadology a dalšími odborníky, poradíme čtenářům, jak se zachovat, když se setkáte s jevem, který vám přijde nadpřirozený…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.