Podvod českých autobazarů - Snižují najeté kilometry a účtují si vyšší cenu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Podvod českých autobazarů - Snižují najeté kilometry a účtují si vyšší cenu!

Při vybírání ojetého vozu v autobazarech je třeba velké opatrnosti.
Při vybírání ojetého vozu v autobazarech je třeba velké opatrnosti. (Aha! – Karel Kopáč, reprofoto sauto.cz, mobile.de)

Plánujete koupit auto v českém autobazaru? Pak možná tvrdě narazíte! Sdružení obrany spotřebitelů zjistilo, že některé autobazary nakupují auta v Německu, záměrně přetáčejí tachometry a snižují počty najetých kilometrů až o 80 tisíc! Za opotřebovanější vůz si také naúčtují i o 36 tisíc korun více!

Na neskutečnou drzost českých prodejců přišli pracovníci Sdružení obrany spotřebitelů poté, co srovnali nabídku konkrétních aut na německém serveru www.mobile.de s obdobnou českou stránkou www.sauto.cz. Vše funguje tak, že naši prodejci si na německých stránkách vyberou vhodné auto, které pak dovezou, »omladí« o desetitisíce kilometrů a následně prodávají českým zákazníkům.

„Našli jsme řadu totožných vozidel s tím, že nabídka českého autobazaru inzerovala vůz s podstatně nižším počtem najetých kilometrů, než tomu bylo u toho samého vozu nabízeného v Německu,“ popisuje podvodné praktiky právník sdružení Jiří Žůrek. U toho samého auta pak byla navíc uvedena vyšší cena.

Žůrek také dodává, že proti fíglům prodejců je možné se účinně bránit. „Nejvhodnější je ověřit si skutečný stav tachometru prostřednictvím speciální evidence, kterou provozuje například společnost Cebia,“ radí Žůrek. Podle něj je také možné pokusit se dovolat neplatnosti smlouvy, od smlouvy odstoupit, nebo dokonce podat na prodejce trestní oznámení.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.