Cestovka Sunny Days: Zájezdy už neprodává! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Cestovka Sunny Days: Zájezdy už neprodává!

Situace cestovní kanceláře Sunny Days se komplikuje. Cestovce vypršelo v neděli pojištění a pojišťovna smlouvu neprodloužila s poukazem na nejistou finanční situaci kanceláře. Zatímco majitelé shánějí pojišťovnu, která by cestovku znovu pojistila proti úpadku, živnostenský úřad na popud ministerstva pro místní rozvoj zahájil proces odebrání koncese. Odjedou turisté na již zaplacené dovolené?

Cestovní kancelář od včerejška nemůže prodávat své zájezdy. Zaměstnanci na pobočkách přijímají pouze rezervace a poskytují informace. Zatím není jasné ani to, zda může cestovka po 1. únoru vypravit na dovolenou klienty, kteří si zájezd koupili ještě v době platného pojištění. „Prodané zájezdy musíme uskutečnit, to jsou naši klienti, o které se postaráme,“ tvrdí spolumajitel kanceláře Ridha Ben Ahmed.

Stejný názor má i Tomio Okamura, mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří, který si myslí, že lze zájezd vypravit. „Cestovní kancelář zůstává cestovní kanceláří až do odebrání živnostenského oprávnění,“ říká.

Ministerstvo pro místní rozvoj má ale jiný názor. Jeho mluvčí Martin Ayrer se nejprve jednoznačně vyjádřil proti možnosti uskutečnění zájezdu, doplnil však, že záleží především na pojišťovně Generali, která smlouvu vypověděla. „Problémem se zabýváme,“ řekl jen její mluvčí Jiří Cívka. Majitelé cestovky se snaží svůj podnik zachránit za každou cenu. „Stále jednáme, vypadá to, že nějaká pojišťovna do toho půjde,“ řekl Ahmed.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.