Přátelství pejska a postižené holčičky: Nemocnou Verunku učím sedět, haf... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Přátelství pejska a postižené holčičky: Nemocnou Verunku učím sedět, haf...

Díky fence Lucky dělá Verunka neuvěřitelné pokroky.
Díky fence Lucky dělá Verunka neuvěřitelné pokroky. (pro Aha! – Ivan Dostál)

Na první miminko se manželé Lenka (30) a Vojtěch (34) Vyhnalíkovi z Oldřichovic na Zlínsku před dvěma lety moc těšili. Když se jim Verunka narodila, museli ale místo radosti začít bojovat se zlým osudem. Holčička totiž od narození nevidí a navíc jí lékaři diagnostikovali epilepsii a dětskou mozkovou obrnu.

Manželé Vyhnalíkovi se nevzdali a dnes už nejsou na výchovu děvčátka sami. Už pár měsíců jim pomáhá speciální asistenční pes. V rámci projektu Psí oči jim ho věnovaly Česká pojišťovna a Nadace Leontinka. Dvouletá fenka zlatého retrívra Lucky (v překladu Šťastná nebo také Štístko), je s malou Verunkou každičkou chvíli.

Pes pochází ze sedmi štěňátek, prošel mimořádně náročným výcvikem. A ten je teď dobře znát. „Malá dělá na své poměry neuvěřitelné pokroky. Donedávna byla prakticky nehybná, díky Lucky má teď daleko lepší hybnost, pase koníčky a také se hodně zklidnila,“ říká spokojená maminka Lenka.

I rodiče jsou ve společnosti rodinného miláčka Lucky spokojenější a klidnější. „Mám takový sen. Moc si s manželem přejeme, aby se Verunka co nejdříve posadila. A když se jednou postaví, což není vůbec jisté, budeme »lucky« – tedy šťastní – i my,“ usmívá se osudem těžce zkoušená sympatická mladá žena.

Jako pohlazení teď berou u Vyhnalíkových nejšťastnější možnou zprávu. K Lucky a Verunce totiž přibyl bráška Víťa. Kluk zdravý jako buk se narodil 4. ledna.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.