Uprchlý podnikatel Pitr včera vyfasoval dalších šest let vězení - Sám okrádal - Teď u něj byl zloděj! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Uprchlý podnikatel Pitr včera vyfasoval dalších šest let vězení - Sám okrádal - Teď u něj byl zloděj!

Uprchlý podnikatel Tomáš Pitr.
Uprchlý podnikatel Tomáš Pitr. (Aha! – Martin Pekárek, ara)

To, že hledaný podnikatel Tomáš Pitr (38) nepobývá v luxusní vile kousek za Prahou, dobře vědí i zloději. Ale i v Pitrově nepřítomnosti je jeho sídlo v Jesenici za sto milionů korun dobře střeženo. Přesvědčil se o tom neznámý lupič, který se ve čtvrtek večer pokusil vilu vykrást. Málem přišel o život.

..

Vila je sice obehnaná vysokou zdí, z jedné strany je ale relativně snadno přístupná – pozemek je v tomto místě oplocen jen drátěnkou. Toho chtěl využít zloděj, který přelezl plot a mířil do vily. Nepočítal však s tím, že objekt je střežen ochrankou se psy. Právě jeden ze čtyřnohých hlídačů se do zloděje brutálně zakousl. „Ten chlap prosil o pomoc, ať si toho psa zavolají zpátky,“ popisuje noční incident Pitrova sousedka, která se na celou scénu dívala z okna. Později vše vyřešila přivolaná policie.

Bezpečnostní služba, která má Pitrovu vilu na starost, je tak asi jediným jejím obyvatelem. „Pravidelně jsou otevřená okna, když tam větrají, ale už delší dobu tam nikdo nebydlí,“ potvrzují sousedé z okolí. Pitr včera za podezřelé obchody s akciemi dostal šest let vězení. Může si je přičíst k předešlému pětiletému trestu z roku 2006. Do vězení však hned tak nenastoupí, už tři roky je na útěku neznámo kde. Údajně se má skrývat ve Švýcarsku. Ani tam by se však neměl cítit bezpečně, protože kromě českého je na něj vydán i evropský a mezinárodní zatykač.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.