Postižený Lukášek: Pejsek Bady mi pomáhá s ponožkami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Postižený Lukášek: Pejsek Bady mi pomáhá s ponožkami!

Asistenční pes Bady pomáhá Lukáškovi při oblékání i svlékání.
Asistenční pes Bady pomáhá Lukáškovi při oblékání i svlékání. (pro Aha! – Štěpán Luťanský)

Narodil se s dětskou mozkovou obrnou a neměl vůbec vstát na vlastní nohy. Má postižení všech končetin a poškození obličejových partií a nemohl se ani usmát. Předpovědi zlepšení stavu Lukáška Šafra (8) byly velmi nepříznivé, ale rodina to nevzdala. A dnes? Lukáš chodí o berlích a těší se na Vánoce.

A úsměvem už může vyjádřit svou radost z dárků, chodí s pomocí asistentky do normální školy, a dokonce ovládá koně tak, že získal třetí místo na mistrovství ČR v paradrezuře! „Když při pobytu ve zdravotnickém Adeli centru v Piešťanech udělal v osmi letech první krůčky, nemohla jsem tomu uvěřit. Štěstím jsem plakala a telefonovala na všechny strany,“ říká Lukášova matka Ivona. „Teď jsme se Piešťan znovu vrátili a nastalo další zlepšení.“

Ovšem bez pomoci nejen maminky, ale celé rodiny by výsledek nebyl takový. A do rodiny patří i asistenční pes Bady. Dokáže Lukáškovi otevřít výtah, pomáhá mu při svlékaní ponožek nebo kalhot. A když se na něj Lukášek tváří přitiskne, uvolňují se chlapcovy obličejové partie.

Lukášek s celou svou rodinou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.