»Kobra 11« ukradla zlato za 26 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

»Kobra 11« ukradla zlato za 26 milionů!

Fotografie
Fotografie (internal)

Německá dálniční policie si díky seriálu Kobra 11, který běží v televizi už 14 let, získala takový respekt, že motorizované hlídce s úctou zastaví každý řidič. Přesně na to doplatila v úterý osádka pancéřového vozu s nákladem zlata a šperků na dálnici nedaleko jihoněmeckého Ludwigsburgu. Její omyl přišel na 26 milionů korun.

Černé BMW s policejními světly zastavilo vůz s cennostmi. Vystoupili čtyři muži a šli si promluvit s řidičem. Všichni zloději měli uniformy s nápisem Policie a vypadali naprosto důvěryhodně. Prohlásili, že z pověření finanční policie zabavují náklad a že je mají doprovodit na stanici. Nechtěli otevřít ani prohlédnout náklad, a to muže bezpečnostní služby uklidnilo. Počkali, až »policisté« znovu nastoupí do svého BMW, a jeli za nimi.

Po chvilce ale lupiči zastavili a pod nevinnou záminkou vylákali oba strážce z vozu. Ti už pak jen překvapeně koukali, jak jim falešní muži zákona ujíždějí i s milionovým nákladem.

Skutečná policie okamžitě uzavřela široké okolí, ale po zlodějích jako by se slehla země. Podařilo se jim zřejmě včas přeložit zásilku, vyměnit automobily a nepozorovaně projet zatím nestřeženým úsekem dálnice. To by se televiznímu komisaři Semiru Gerkhanovi nestalo, posteskl si nejeden divák...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.