Tisíce zemědělců protestovaly - Chtěli Kalouska! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tisíce zemědělců protestovaly - Chtěli Kalouska!

Na Hradčanském náměstí se shromáždily davy demonstrantů.
Na Hradčanském náměstí se shromáždily davy demonstrantů. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Centrum hlavního města včera zaplnily houfy nešťastných zemědělců. Ti si přišli na Hradčany stěžovat proti snižování dotací a hrozivému stavu českého zemědělství. Žádali totiž navýšení agrárního rozpočtu o 1,5 miliardy korun. A politici nevědí, co s nimi!

Zemědělců se sešlo na tři tisíce a za doprovodu dechovky Šohajka a automobilu s tlampači pochodovali od Hradu k Poslanecké sněmovně. Ačkoliv jim policisté bránili ve vstupu do Sněmovní ulice, demonstrantům se tam podařilo proniknout a předat své požadavky předsedovi rozpočtového výboru Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD). „Doufám, že vám to všechno vyjde,“ popřál jim Sobotka, a nebyl jediný. Rozjívené zemědělce podpořila i KSČM. Naopak ODS Mirka Topolánka se od nich distancovala. Tomu ale dav nic nezazlíval, místo toho volal »Kalousek, Kalousek«. Exministr financí a místopředseda TOP 09 je jim totiž trnem v oku, protože se na včerejším jednání postavil proti navýšení rozpočtu…

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.