Nedobytné sídlo šéfa ČEZu! Tady je Romanovo - Vila Martina Romana je snad nejstřeženější v Česku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nedobytné sídlo šéfa ČEZu! Tady je Romanovo - Vila Martina Romana je snad nejstřeženější v Česku

Takhle podivně je schovaný Romanův »domeček« za 100 milionů.
Takhle podivně je schovaný Romanův »domeček« za 100 milionů. (Aha! – Daniel Černovský, Karel Kopáč, David Kundrát, Martin Hykl, Marek Pátek)

Ztělesněním elektřiny v Česku je šéf energetického gigantu ČEZ Martin Roman (40). Nejlépe placený český manažer vydělává ročně desítky milionů korun. Za léta v nejvyšších funkcích si tak nastřádal majetek za miliardu korun. Jednou z posledních větších investic byla vila v Chuchli na okraji Prahy.

Za supermoderní haciendu utratil asi sto milionů korun. Rozsáhlý pozemek, na kterém jeho vilka stojí, vlastní spolu s dalšími vlivnými lidmi. Místo proto patří k jedněm z nejstřeženějších objektů v zemi.

Roman a jeho přátelé si soukromí úzkostlivě hlídají. Za žádnou cenu nechtějí, aby jim sousedé koukali do talíře. Pozemek tak nechali obehnat třímetrovou kamennou hradbou, za kterou by se nemusela stydět ani leckterá středověká pevnost. Problémy překonat tuto zeď by měl jistě i slavný vězeňský útěkář Jiří Kajínek. Celou iluzi nedobytné pevnosti podtrhuje příjezdová cesta, která připomíná spíše vstup do hradu. O bezpečnost »hradního pána« se přitom nestará horda bodyguardů ani psi. Kromě dělníků tu totiž neuvidíte ani živáčka. Nad vším tak pěkně v tichosti bdí desítky kamer. Co deset metrů hradby, to kovový sloup osázený dvěma kamerami, každá namířená na jednu stranu. K tomu speciální osvětlení, také připomínající spíše kameru. Na Romanovo výsostné území se tak bez svolení nedostane ani živáček. A kdyby přece, tak je tu ještě policie. Co chvíli totiž kolem pozemku projede policejní vůz. Je to jen náhoda? Muži zákona nejdříve kontrolují horní část pozemku, po chvilce se přesouvají k hlavnímu vchodu. Skoro se zdá, že bezpečnost šéfa ČEZu je naším národním zájmem.

Roman s rodinou by se do vily s překrásným panoramatickým výhledem na Prahu měl definitivně přestěhovat každým dnem. Spoustu věcí si přitom do nového hnízdečka nastěhovali už dávno. Rodinné sídlo by ale mělo být zcela dokončené až tento podzim. I včera tak místo okupovala spousta dělníků, kteří na pozemku staví zřejmě i další luxusní vily Romanových přátel. Na okraji Chuchle tak vzniká opevněný prostor české smetánky, který žije vlastním životem. Kamenným valem je pak zcela odstřižen od okolního světa obyčejných lidí.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete
Kdo je Martin Roman (40)
  • Narodil se v roce 1969 v Ostravě učitelce dějepisu a důlnímu inženýrovi, mládí strávil v Havířově.
  • Manželka Lenka, dcery Kateřina (7) a Natálie (4).
  • Koncem osmdesátých let přijel do Prahy kvůli studiu na právech, pak studoval v Německu a Švýcarsku.
  • Napsal práci o maloobchodu, prodal ji za 900 švýcarských franků. Koupily ji zahraniční společnosti, které mu nabídly práci. Vybral si německou firmu Wolf Bergstrasse, stal se jejím zástupcem v Česku. Z firmy udělal jedničku na českém trhu.
  • V roce 1994 se stal šéfem Janky Radotín a pak Škody Plzeň. Obě firmy vyvedl z krachu.
  • Od roku 2003 je šéfem gigantu ČEZ.
  • Základní plat má 500 000 Kč měsíčně, ročně si na odměnách může přijít až na 21 milionů korun. Díky opčnímu programu na akcie může získat další stamiliony.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.