Po sestřičce jí zbyla jen jizva | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Po sestřičce jí zbyla jen jizva

Kdykoli Holly vidí svou jizvu, zasteskne si po sestřičce.
Kdykoli Holly vidí svou jizvu, zasteskne si po sestřičce. (Profimedia.cz)

5:00 – Tělo Britky Holly Reich (24) »zdobí« půlmetrová jizva – od hrudníku až po podbřišek. Nejenže narušuje krásu jinak perfektního těla této mladé ženy. Nese s sebou také velmi smutný příběh... Holly byla totiž při narození srostlá se svým siamským dvojčetem!

Se sestřičkou Carly měla Holly srostlou hrudní kost, játra, část střev a srdeční stěny. Přestože lékaři chtěli počkat, až budou mít miminka více síly na operaci, musela být děvčátka oddělena už tři dny po narození. Během náročného 12hodinového zákroku dvojčata málem vykrvácela, obě se však podařilo zachránit. Mimo ohrožení života však ještě zdaleka nebyla.V urputném boji o život pak uspěla jen jedna z holčiček... Carly po šesti týdnech marného zápasení zemřela kvůli srdečním komplikacím.

Přestože si Holly svou sestřičku nepamatuje, na těle bude mít do konce života vzpomínku – jizvu přes celý hrudník a břicho. „V dětství jsem tu jizvu nesnášela. Spolužáci se mi smáli, všichni se na ni ptali a já jsem se cítila strašně ošklivá,“ přiznává Holly, která letos úspěšně ukončila studium na vysoké škole. „Kdykoli vidím svou jizvu, připadám si neúplná. Jako by mi něco chybělo. Stále přemýšlím, jaké by to bylo, kdyby Carly přežila. Ta jizva je jediné, co mi po ní zůstalo. Občas cítím pocit viny, že jsem měla to štěstí a přežila jsem zrovna já. Stejně je zvláštní pocit postrádat někoho, koho jsem vlastně pořádně ani nepoznala.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.