Titul získal i »oslík« Benda | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Titul získal i »oslík« Benda

Fotografie
Fotografie (internal)

5:00 – Nad právnickou fakultou v Plzni se začínají stahovat mračna. S korupcí spojovaný bývalý proděkan Milan Kindl včera rezignoval na vedení katedry občanského práva. A zítra bychom se pak měli dozvědět i jména právníků, kterým škola za poslední tři roky udělila titul JUDr. A pozor! Mezi absolventy je i poslanec Marek Benda (ODS), který bývá označován za právnického experta své strany. Mimochodem, to on prosadil skandální náhubkový zákon, který v podstatě znovuzavádí cenzuru do médií. Právě proto mu novináři říkají »oslík«.

Na plzeňské fakultě, kde se »kšeftovalo« s právnickými tituly, chybí řada diplomových prací. A na 400 studentů tu vystudovalo ve zkráceném období. Z toho 35 v extrémně krátké době, třeba i dvou měsíců...

Jedním z těch, kdo tu nedávno získali právnické ostruhy, je i poslanec Benda. Na právech studoval v letech 2003 až 2008 a vedoucím jeho práce byl právě s korupcí spojovaný Kindl. „Bylo by lepší, kdyby byl vedoucím mé práce někdo jiný, ale já na pana Kindla profesně vzpomínám jen v dobrém,“ říká Benda, jehož diplomová práce vykazuje na první pohled nesrovnalosti. Seznam pramenů a literatury čítá jen 12 zdrojů, poznámky pod čarou neodkazují na žádný citovaný pramen a netypický je i formát stránek. U mnohých škol by to znamenalo vážná pochybení. V Bendově posudku se ale dočteme, že vše je v nejlepším pořádku. „Na to bych se musel podívat,“ říká dnes Benda, který si v Plzni letos v červnu se stejnou prací udělal i rigorózní zkoušku a získal titul JUDr.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.