Jana Bobošíková: Mlátilík rozdrtil ODS... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jana Bobošíková: Mlátilík rozdrtil ODS...

Fotografie
Fotografie (internal)

Pořádnou štiku v západočeském rybníku ulovila jednička strany Suverenita pro letošní Parlamentní volby v ČR Ing. Jana Bobošíková. Získala pro svou myšlenku starostu Františkových Lázní Ivo Mlátilíka, který se netají svojí nechutí k placení poplatků u lékaře či v nemocnici, ke stavbě radaru v Brdech, k vysokým cenám energií, ke zbytečnému mrhání sociálními dávkami nepřizpůsobivým osobám, dlouholetému ochraňování neplatičů nájemného, nadmíře cizinců beroucím zaměstnání našim občanům a dalším nešvarům současné doby. Na tiskové konferenci, která proběhla minulý čtvrtek, jsme se zeptali, co vedlo ke spojení těchto osobností.

Paní Bobošíková, proč právě pan Mlátilík a Plzeňský kraj?

V Plzeňském kraji kandiduje pan Ivo Mlátilík z toho důvodu, že ho téměř celý projel v senátních volbách v roce 2008. Má zde spoustu příznivců a občané ho znají. Navíc v Karlovarském kraji jsme již v minulosti obsadili místo lídra jinou kandidátkou.

Co byste řekla o „štice“ západních Čech?

Pan Mlátilík je známý především svými nekompromisními názory, přímočarostí, nebojácností a tahem na branku. Těchto vlastností jsem si vždy cenila. Navíc v loňském roce se jako jediný nezávislý kandidát v celé ČR v senátních volbách zcela sám a bez jakékoliv pomoci probojoval až do druhého kola, kde podlehl až současnému starostovi Stříbra.

Ivo Mlátilík

Ano, tehdy to byl opravdu úspěch, ale přesto to nevyšlo. Nezanevřel na politiku alespoň na chvilku?

Víte, to je to, co nás spojuje. I když to vždy nevyjde, tak se musí pokračovat dál. Navíc, když máte za sebou narůstající podporu lidí, tak i prohry vlastně nejsou prohrou. Pan Mlátilík je člověk vyzrálý, sympatický, s totožnými názory, myšlenkami a cíli, jako mám já. Ve svém regionu je vnímán jako tvrďák, který však hraje fér a jehož slovo platí podáním ruky. O jeho razanci svědčí i fakt, že v komunálních volbách v roce 2006 zcela vymazal z mapy města, tehdy již 16 let vládnoucí, ODS a ve volbách ji rozdrtil.

A jak tuto změnu vnímají občané po třech letech jeho funkce starosty?

Z besed s občany jsem zjistila, že občané Františkových Lázní mohou být se svým starostou opravdu spokojeni. Město je finančně dobře zajištěno, kam se podíváte. Všude se něco nového buduje, protože dotace přitékají jako nikdy před tím. Občané mají zajištěn zdarma svoz komunálního odpadu, maminky s dětmi v porodnicích již léta neplatí za pobyt, neboť vše hradí město. Senioři také dostávají mimořádnou péči, a to ať již v podobě nově zrekonstruovaného domu s pečovatelskou službou, čerstvě postaveného klubu seniorů, či příspěvku na zlevněné průkazky a jízdné meziměstskou dopravou.

Tak to se opravdu dobře poslouchá!

To není vše. Pro mladé začínající rodiny se právě zahajuje výstavba nových startovacích bytů a tak bych mohla ještě dlouho pokračovat. Jsem opravdu ráda, že se starosta Františkových Lázní pan Ivo Mlátilík rozhodl bojovat po mém boku, je dobře, že ho máme v našich řadách. Jsme parta, kterou je třeba brát vážně! Suverenita – Strana zdravého rozumu jde do voleb jako strana na obhajobu zájmů ČR a jejích občanů. To tady totiž nikdo nedělá!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.