Policista hrdina: Chránil řidiče a ten ho srazil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Policista hrdina: Chránil řidiče a ten ho srazil

 (Aha! – Petr Novotný)

5:00 (vet) – Vlastním životem málem zaplatil snahu »pomáhat a chránit« praporčík Jiří Škarka (39) z jihlavské cizinecké policie. Policejní prezident mu za hrdinský skutek včera udělil medaili za statečnost.

Jiří Škarka jel letos v lednu na 118. km dálnice D1 s kolegy kolem převráceného kamionu, který převážel prasata. Vyděšená zvířata pobíhala po dálnici v obou směrech. Policista se snažil protijedoucí auta zastavit, aby do zvířat nenarazila a nedošlo k dalšímu neštěstí. Jeden ze šoférů do něj v plné rychlosti najel. Těžce mu poranil obě nohy a ujel. „Stál jsem čelem proti němu. Pamatuji si náraz a jak jsem byl na zemi. Jak jsem letěl, už nevím,“ vzpomíná policista, kterému lékaři dvakrát operovali kolena, kotník, nárt a vazy. Navzdory tomuto zážitku by se prý znovu na silnici postavil: „Strach nemám. Je to práce.“ Řidič (35) Škody Superb se asi 2 hodiny po nehodě sám přihlásil na policii. Teď je stíhán za ublížení na zdraví.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.