Romský princ (17) bojuje o život: U nemocnice bivakovalo 50 Rumunů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Romský princ (17) bojuje o život: U nemocnice bivakovalo 50 Rumunů!

Před vinohradskou nemocnicí zůstává více než deset nejbližších.
Před vinohradskou nemocnicí zůstává více než deset nejbližších. (Aha! – Alexandr Malachovský)

5:00 (wer, ČTK) – Pět desítek Rumunů včera rozbilo tábor u pražské vinohradské nemocnice. Podporují tak kluka (17), který na tamním oddělení ARO bojuje o život poté, co se v úterý topil v pískovně u Staré Boleslavi. Další rodinní příslušníci a známí z Polska, Německa, Francie a Dánska dorazili v průběhu večera a noci.

Na místo nepřijíždějí jen Rumuni, ale i Romové. Chlapec je totiž následníkem jednoho z romských králů. „Je pro naši rodinu velmi důležitý, je něco jako král,“ řekl jeden z příbuzných. Městská část Prahy 3 chtěla předejít možným výtržnostem, proto odpoledne Romům zaplatila kemp Pražačka. Přes deset nejbližších členů rodiny však dále zůstalo před nemocnicí. Podle odhadů strážníků by mohlo dorazit ještě dalších 100 až 150 lidí. Zdravotní stav mladíka je podle mluvčí nemocnice stále kritický a nelepší se. „Je na oddělení ARO, dýchají za něj přístroje,“ uvedla mluvčí nemocnice Jana Jelínková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.