Poslanecká sněmovna - nebo seznamka? Kteří zákonodárci to spolu táhnou? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Poslanecká sněmovna - nebo seznamka? Kteří zákonodárci to spolu táhnou?

Lucie Talmanová & Mirek Topolánek
Lucie Talmanová & Mirek Topolánek (Aha! – David Kundrát, Martin Pekárek, ČTK, ara )

PRAHA (vak) – Toužíte se seznámit? Hledáte partnera, který by vám rozuměl? Pak se nechte zvolit do parlamentu. Sněmovna totiž připomíná seznamovací agenturu. Naši zákonodárci si nudné schůze občas zpestří nějakou tou milostnou avantýrou s kolegou či kolegyní. Některé z parlamentních lásek ale mohou brzy skončit – předčasné volby do Sněmovny se blíží, budou už v říjnu. A řada poslanců svoje posty neobhájí, takže už se nebudou se svojí láskou tak často vídat a vztah třeba vychladne.

PRAHA (vak) – Toužíte se seznámit? Hledáte partnera, který by vám rozuměl? Pak se nechte zvolit do parlamentu. Sněmovna totiž připomíná seznamovací agenturu. Naši zákonodárci si nudné schůze občas zpestří nějakou tou milostnou avantýrou s kolegou či kolegyní. Některé z parlamentních lásek ale mohou brzy skončit – předčasné volby do Sněmovny se blíží, budou už v říjnu. A řada poslanců svoje posty neobhájí, takže už se nebudou se svojí láskou tak často vídat a vztah třeba vychladne...

Ve Sněmovně existuje několik notoricky i méně známých dvojic. Všechny mají jedno společné – dodržuje se stranická příslušnost. Neví se totiž o milenecké dvojici, která by měla rozdílný politický názor. Každá z parlamentních stran, vyjma lidovců, se tak může pochlubit nějakým tím párečkem.

O mnoha mileneckých dvojicích ve Sněmovně mluví i sami poslanci. „Vím, že tam takových párů je víc. Ne že by se zrovna vodili za ručičky… To víte, někteří jsou tady v Praze daleko od rodiny, a taky celý týden trávíte pořád se stejnými lidmi.

Ty vztahy pak vznikají velmi snadno,“ řekla před časem Aha! poslankyně Kateřina Konečná (KSČM). Pro případné další nápadníky z řad poslanců má ale poslanec Zdeněk Škromach (ČSSD) špatnou zprávu. „Ve Sněmovně je ten prostor už malý, na nižší úrovni je těch příležitostí mnohem víc,“ nabádá Škromach.

Lucie Talmanová (41 let, svobodná, 1 dítě) & Mirek Topolánek (53 let, ženatý, 3 děti), oba ODS

Na vrcholu pomyslného žebříčku, co se mileneckých dvojic ve Sněmovně týče, je expremiér Topolánek a Lucie Talmanová. Jejich vztah trvá téměř tři roky a plodem jejich lásky je skoro dvouletý synek Nicolas.

Kliknutím zvětšete

Kateřina Jacques (37 let, rozvedená, 2 děti) & Martin Bursík (49 let, rozvedený, 2 děti), oba Strana zelených

Premiérovi zdatně sekunduje bývalý šéf zelených Martin Bursík, ten vzplál láskou ke své kolegyni Kateřině Jacques, se kterou čeká dítě.

Kliknutím zvětšete

Marcela Mertinová (47 let, rozvedená, 1 dítě) & Jan Látka (54 let, rozvedený, 2 děti), oba ČSSD

Ví se i o vztahu těchto dvou poslanců ČSSD. „Myslím si, že oba se rozvedli, už mají větší děti, takže to bylo logickým vyústěním. Je na nich vidět, že si to užívají a mají ze sebe radost,“ prozradil více o tomto vztahu jejich stranický kolega Zdeněk Škromach. ¨

Kliknutím zvětšete

Eva Dundáčková (44 let, rozvedená, 2 děti) & Michal Doktor (41 let, rozvedený, 3 děti), oba ODS

Láska spojila i životy poslanců z ODS, Evy Dundáčkové a Michala Doktora. „Paní poslankyně Dundáčková je mou životní partnerkou. Vychováváme spolu pět vlastních dětí a jedno na dálku adoptované,“ říká Doktor. „Oba k tomu přistupujeme velice otevřeně, abychom předešli uštěpačným poznámkám svých kolegů nebo mých konkurentů uvnitř strany,“ vysvětluje Doktor. A patří asi i k nejdéle fungující milenecké dvojici uvnitř Sněmovny, protože jsou spolu už od roku 2002 a uvažují o zasnoubení.

Kliknutím zvětšete

Soňa Marková (45 let, rozvedená, 2 děti) & Pavel Kováčik (53 let ), oba KSČM

Dlouho se proslýchá i o vztahu mezi šéfem komunistických poslanců Pavlem Kováčikem a Soňou Markovou. „Kdybych měl být spojovaný s každým, s kým jdu na kávu nebo se dám do řeči, tak bych měl mít vztah s téměř každým poslancem a poslankyní. Ta informace je naprosto lichá,“ brání se Kováčik.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.