Unikátní výstava - Černý ukázal Čechům Žraloka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Unikátní výstava - Černý ukázal Čechům Žraloka

Černého dílo s názvem Žralok.
Černého dílo s názvem Žralok. (ČTK – René Volfík)

PRAHA – Kuriózní dílko vystavuje v nové pražské galerii »Dvorak sec contemporary« kontroverzní umělec David Černý, který se proslavil v Bruselu plastikou Entropa. V galerii uvidíte obrovské akvárium a v něm bývalého iráckého diktátora Saddáma Husajna! Figurína v životní velikosti má svázané ruce i nohy.

aneb Jak Saddám Husajn plave v akváriu

Třítunový objekt Žralok (2005) představuje spoutaného Saddáma Husajna v akváriu. Parafráze na proslulé dílo Damiena Hirsta rok před Husajnovým oběšením.

Vystaveny budou i čtyři obří Pistole (1994), které byly k vidění v newyorském Světovém obchodním středisku. Pistole vydávají velmi hlasité zvuky jako například bouchnutí dveří, spláchnutí záchodu či kvílení brzd.

Černého exponáty budou vystaveny do 29. září. Už zítra ale Černý odhalí slavnou Entropu v Centru současného umění Dox.

Do pátku navíc musí Černý odstranit torzo růžového tanku z náměstí Kinských v Praze. Radnici vadí, že tank je na trávníku načerno. Černý prohlásil, že tank ze Smíchova odveze.

Kliknutím zvětšete

10.6.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.