Modernizovaná škodovka - Octavia RS zrychlí, pojede 242! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Modernizovaná škodovka - Octavia RS zrychlí, pojede 242!

Nová Octavia RS bude mít vyšší maximální rychlost.
Nová Octavia RS bude mít vyšší maximální rychlost. (Škoda Auto)

MLADÁ BOLESLAV – Lehčí a rychlejší! Ne nový motor, ale odlehčení a také aerodynamické úpravy snižující odpor vzduchu, přinesou zrychlení modernizované Škody Octavie v porovnání s vozem, který se prodával dosud.

Lehčí a rychlejší! Ne nový motor, ale odlehčení a také aerodynamické úpravy snižující odpor vzduchu, přinesou zrychlení modernizované Škody Octavie v porovnání s vozem, který se prodával dosud. „Výroba bude zahájena v květnu, výstavní premiéra se odehraje počátkem června na autosalonu v Brně,“ informoval tiskový mluvčí Škody-auto Evžen Krauskopf. Ceny podle něho zatím nebyly stanoveny.

Nové octavie RS se od starších modelů odliší hlavně novým tvarem světlometů a masky chladiče. Ta má teď mohutnější žebrování a na horním okraji silnější chromovanou lištu.
»Ereso« bude také mít, jako vůbec první škodovka, v nárazníku nad mlhovkami světla pro denní svícení z LED diod.

Nová Škoda Octavia RS dokáže vyvinout rychlost 242 km/hod. místo dosavadní maximálky 240 km/hod. To díky sníženému podvozku a také nižší hmotnosti interiéru. Na stokilometrovou rychlost zrychlí o jednu desetinu sekundy dříve (7,2 místo 7,3 s).

Octavia RS bude i nadále k dostání v karosérii liftback i kombi a také v naftové verzi. Společně se Škodou Octavia RS se v Brně představí i modernizovaná Octavia Scout.

V Číně již mezitím na autosalonu v Šanghaji Škodovka přestavila čínskou verzi Škody Superb. Podle mluvčího Krauskopfa se tam prodává výhradně s benzinovými motory. Oproti evropské verzi se liší hlavně větším množstvím chromovaných prvků na karoserii a také měkčím naladěním podvozku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.