O Kulínském natočí film! Bývalý sbormistr prodal svůj životní příběh Američanům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

O Kulínském natočí film! Bývalý sbormistr prodal svůj životní příběh Američanům

Bohumil Kulínský prodal svůj životní příběh americkým filmařům.
Bohumil Kulínský prodal svůj životní příběh americkým filmařům. (ČTK/René Volfík)

PRAHA – Bývalý sbormistr a šéf Bambini di Praga Bohumil Kulínský (49) dosáhl svého. Přestože se mu u soudu nedostalo »spravedlnosti«, jakou by si přál, jeho příběh se stane nesmrtelným. Pár dní před nástupem do vězení totiž podepsal smlouvu s Američany, kterým prodal svůj životní příběh.

Bývalý sbormistr a šéf Bambini di Praga Bohumil Kulínský (49) dosáhl svého. Přestože se mu u soudu nedostalo »spravedlnosti«, jakou by si přál, jeho příběh se stane nesmrtelným. Pár dní před nástupem do vězení totiž podepsal smlouvu s Američany, kterým prodal svůj životní příběh.

Když se z uznávaného člověka stane spodina společnosti a dostane přes pět let »natvrdo«, nenechá to americké scenáristy v klidu. Stejně jako v případě Kulínského. Dva dny před nástupem do vězení totiž prohlásil, že prodal práva na svůj osud Američanům. „Už jsem podepsal smlouvu. Scénář ještě neznám, prý ho teprve píšou,“ svěřil se v rozhovoru pro časopis Týden.

A kdo ho bude hrát? Kulínský má jasno. „Nejraději bych si to zahrál já sám. To by se mi strašně moc líbilo,“ sní nejslavnější obyvatel pankrácké věznice. Naděje umírá poslední a Kulínský se bude na výrobě filmu dle svých slov alespoň podílet. „Dal jsem si podmínku, že se na filmu budu moci podílet jako pomocník kameramana,“ říká.

Kdo by mohl hrát Kulínského?

Woody Allen
O režiséru a herci je totiž známé, že si vzal za manželku svoji adoptivní dceru, za což byl hodně kritizován.

Roman Polanski
I tohoto režiséra spojuje s Kulínským podobný osud. Roku 1978 byl obviněn ze zneužití nezletilé.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.