Bohumír Ďuričko (55) - Odsedí si 12,5 roku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Bohumír Ďuričko (55) - Odsedí si 12,5 roku!

Až podnikatel Ďuričko opustí věznici, mělo by mu být 68 let.
Až podnikatel Ďuričko opustí věznici, mělo by mu být 68 let. (Aha! – Petr Novotný, ČTK)

PRAHA – Mimořádný zájem médií provázel vyhlášení rozsudku nad Bohumírem Ďuričkem (55), který byl včera za vraždu Václava Kočky ml. (†40) odsouzen na 12,5 roku ve věznici se zvýšenou ostrahou. K soudu přišla také rodina a přátelé zavražděného, mezi nimi i zpěvák Petr Muk.

Mimořádný zájem médií provázel vyhlášení rozsudku nad Bohumírem Ďuričkem (55), který byl včera za vraždu Václava Kočky ml. (†40) odsouzen na 12,5 roku ve věznici se zvýšenou ostrahou. K soudu přišla také rodina a přátelé zavražděného, mezi nimi i zpěvák Petr Muk.

Rozsudek vyslechli všichni mlčky, se slzami v očích. Ďuričkova přítelkyně Lucie Staňková nevydržela stát a zhroutila se na lavici. Nejméně emocí projevil při vyhlášení rozsudku sám Bohumír Ďuričko, který působil nepřítomným dojmem.

Soudkyně Eva Brázdilová uvedla, že soud uvěřil verzi, že Václav Kočka ml. Ďurička skutečně udeřil pěstí, jeho obrana však byla zcela nepřiměřená. Tvrzení, že se bál o těhotnou přítelkyni, bylo účelové, protože po střelbě utekl a ponechal ji svému osudu. „Rozhodnutí soudu respektuji,“ uvedl bratr zavražděného Jan Kočka.

Ďuričko se proti rozsudku na místě odvolal.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete
Co všechno Ďuričko během procesu řekl
  • „Já proti Kočkovým nic neměl. Tři roky jsem chodil s cikánkou.“
  • „Jestli se vám podaří mě zabít, můj duch vás bude pronásledovat.“
  • „Zajímalo by mne, jestli má syn Václava Kočky ml. příjmení po otci, nebo po matce. Víte, my teď s přítelkyní řešíme podobný problém....“
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.