Operovali psí Srdíčko! Unikátní zákrok zachránil Nelince život | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Operovali psí Srdíčko! Unikátní zákrok zachránil Nelince život

Zachránce, veterinář Aleš Kocába, ke kterému musí fenka ještě párkrát na kontrolu.
Zachránce, veterinář Aleš Kocába, ke kterému musí fenka ještě párkrát na kontrolu. (pro Aha! – Marek Hofman)

TÁBOR – Unikátní operace zachránila život Nelince, tříměsíčnímu štěňátku boloňského psíka. Za život vděčí bílá fenečka veterináři Aleši Kocábovi z Tábora, který se nebál a unikátní operaci psího srdíčka i přes nemalá rizika provedl.

Kdyby Nelinka operaci nepodstoupila, zemřela by.

„Nelinka byla pořád zadýchaná, hrozně jí bilo srdíčko. Když pak začala být unavená a bez života, bylo mi jasné, že je něco špatně,“ svěřila se Aha! panička Nelinky Jana Šindelářová.

Veterinář jí řekl, že pokud je to srdeční vada, nedá se nic dělat. S tím se nová majitelka fenky nechtěla smířit a obrátila se na jiného lékaře. „Veterinář Aleš Kocába a jeho kolegyně okamžitě poznali, že jde o srdeční vadu, a rozhodli se i přesto Nelinku operovat,“ vypráví Jana. Pro Aleše Kocábu to znamenalo jít do obrovského rizika. „Šlo o to, že pejskovi se neuzavřela tepenná dučej, tedy krátká tepna, která spojuje plicní tepnu a aortu. Pokud by se neoperovalo, fenka by za čas umřela. Zákrok trval hodinu a půl a povedl se,“ vysvětlil veterinář Kocába. Nelinka dostala díky veterinářům z Tábora i díky paničce šanci na život a podle prognóz bude zcela v pořádku. Operace vyšla na téměř 20 tisíc korun, kterých ale majitelka fenečky rozhodně nelituje.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.