Zuzana Bubílková: Nechápu, co se na Nově děje... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zuzana Bubílková: Nechápu, co se na Nově děje...

Zuzana Bubílková nyní zažívá těžké období plné zdravotních problémů a pracovní nejistoty.
Zuzana Bubílková nyní zažívá těžké období plné zdravotních problémů a pracovní nejistoty.

PRAHA – Zuzana Bubílková (53) nyní prožívá pořádně nejisté dny! Nejen že stále bojuje se zdravotními problémy, ale na klidu ji nepřidává ani dění v televizi Nova.

Zuzana Bubílková (53) nyní prožívá pořádně nejisté dny! Nejen že stále bojuje se zdravotními problémy, ale na klidu ji nepřidává ani dění v televizi Nova. Její show Politické harašení, která patří mezi nejsledovanější pořady na Nově, bude asi v červnu zrušena. A oblíbená politická glosátorka neví, co bude dál. Nejistota a pocit, že musí finančně zabezpečit nejen sebe, ale i syna, který studuje v Americe, jí drásají nervy. A právě špatná psychika se odráží i na jejím zdravotním stavu!

Pořádné nervy přitom zažila už před dvěma lety, kdy zemřel její dlouholetý umělecký partner Miloslav Šimek, se kterým Politické harašení dělala. Smrt blízkého člověka a starosti s pořadem asi byly spouštěcím mechanismem, který nastartoval její zdravotní problémy. „Lékaři dlouho nemohli zjistit, co mi je,“ vzpomíná Bubílková a přiznává, že začala mít problémy s očima.
„Při onemocnění štítné žlázy jsou viditelné změny na očích nemocného. Mívají je lesklé a v těžších případech i vystouplé,“ říká lékař Martin Bognár s tím, že oči mohou vystupovat z očních důlků, což v některých případech může vést až k ohrožení zraku.
Nakonec lékaři u Bubílkové opravdu diagnostikovali oboustranný zánět štítné žlázy. „Upozornili mě, že když mi vyoperují štítnou žlázu, může dojít k poškození hlasivek, a dokonce můžu přestat mluvit,“ přiznává Bubílková vážnost situace a nervy, které coby moderátorka, živící se především mluvením, měla. Odstranění štítné žlázy je totiž nebezpečný zákrok zejména pro hlasové profesionály. „Při operaci v oblasti štítné žlázy hrozí poškození zvratného nervu s následným ochrnutím hlasivek,“ popisuje Bognár.
Od operace, jež dopadla dobře, musí Zuzana Bubílková až do konce života pravidelně užívat syntetické hormony, které jinak produkuje štítná žláza. „Mám s tím problémy, tělo si na ně dlouho nechtělo zvyknout,“ říká Bubílková, jež nyní píše pět Politických harašení a ještě k tomu musí řešit svou televizní budoucnost.
„Jak mi tenkrát řekli lékaři, onemocněla jsem ze stresu. Teď vůbec nevím, jak se mám zařídit a zda si mám na podzim hledat práci, protože mám i nabídky z jiných televizí i rádií,“ říká Bubílková. A přiznává, že Nova její úspěšný pořad nechce zrušit poprvé. „V listopadu mě pozvali na večeři a chtěli, abych vysílala každý týden, což jsem odmítla. Pak jsem se vrátila z Ameriky a řekli mi, že jsem zrušená. Nakonec chtěli, abych vysílala do února, a teď jsem podepsala smlouvu na pět dílů do června. Zda bude Politické harašení i na podzim, nebo mě zruší, to mi na Nově není nikdo schopen říct. Tomu, co se tam teď děje, nikdo nerozumí,“ dodává překvapeně Zuzana Bubílková.

Co je štítná žláza

Štítná žláza je umístěna na krku před hrtanem v oblasti štítné chrupavky, které se u mužů říká ohryzek. Vytváří dva důležité hormony, které se podílejí na mnoha funkcích těla, regulují například spotřebu energie ve všech buňkách. Lidské tělo se bez nich neobejde. „Pravděpodobnost onemocnění štítné žlázy je čtyřikrát vyšší u žen než u mužů,“ uvádí lékař Martin Bognár.


Autor: Miroslav GRACLÍK, Tomáš LAMBERSKÝ
Foto: ČTK

17.3.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.