Deník Aha! pomáhá - Shořel jim dům a pak... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Deník Aha! pomáhá - Shořel jim dům a pak...

Jiří Dvořáček se svými dětmi Jirkou, Tomášem a Karolinkou před ruinami shořelého domu.
Jiří Dvořáček se svými dětmi Jirkou, Tomášem a Karolinkou před ruinami shořelého domu. (pro Aha! – Jan Dušek)

KOSTELEC N. O. – Emoce a vlnu solidarity vyvolal prosincový článek deníku Aha! Mladá rodina z Kozoder u Kostelce nad Orlicí přišla při požáru rodinného domu o střechu nad hlavou a vlastně úplně o všechno.

Čtenáři Aha! poslali už 80 tisíc Kč!
Celkem se vybralo 235 tisíc Kč!

Před vánočními svátky zůstali Pavlína a Jiří Dvořáčkovi se svými čtyřmi dětmi doslova na ulici.

„Přišli jsme o všechno. O vánoční dárky. O chovné papoušky. O dům...,“ říká Pavlína Dvořáčková. Emotivní příběh, který deník Aha! zveřejnil, ale přinesl nečekaný obrat. Kostelečtí totiž uspořádali sbírku. Město poskytlo jednorázový dar 50 tisíc korun a založilo speciální účet. Jeho číslo jsme otiskli na stránkách deníku Aha!. A naši čtenáři poslali neuvěřitelných 80 tisíc korun. Dalších 105 tisíc jako příspěvek na opravu domu zaplatil zaměstnavatel Jiřího Dvořáčka – kvasinská automobilka.

„Všem hrozně moc děkujeme, dojímá mě to,“ dodává dnes o poznání veselejší Pavlína. Vánoce strávila mladá rodina na internátě zemědělské školy, kde jsou doteď. Ve dvou místnostech bez kuchyně. Na toaletu musí chodit společně s chlapci, kteří v domově mládeže bydlí. „Je to smutné, ale lepší než nic,“ uvedl manžel Jiří. Jeho žena vaří na elektrické plotýnce, ale nestěžuje si. Je ráda za střechu nad hlavou.

Za posbíraných bezmála čtvrt milionu korun chtějí co nejdříve opravit střechu svého domu. Ale to není jediný problém, který je dnes trápí. „Chybí nám některé základní věci, kluci mají roztrhané a propálené aktovky. Potřebovala bych i sušák na prádlo,“ říká se smutkem v očích matka čtyř dětí.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete


Pokud chcete rodině pomoci, můžete na číslo účtu
030031-1240074329 / 0800
Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.