Smutný příběh vzácného dravce - Orla trefili brokovnicí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Smutný příběh vzácného dravce - Orla trefili brokovnicí!

Zraněný orel zatím bere antibiotika a čeká na operaci.
Zraněný orel zatím bere antibiotika a čeká na operaci. (pro Aha! – Monika Bezuchová)

HRABĚTICE – Na Znojemsku někdo střílí po vzácných dravcích. Zraněného orla mořského našla při procházce v lesích u Hrabětic ornitoložka Vlasta Škorpíková.

Na Znojemsku někdo střílí po vzácných dravcích. Zraněného orla mořského našla při procházce v lesích u Hrabětic ornitoložka Vlasta Škorpíková. „Měl v sobě dva broky. Někdo ho postřelil z brokovnice do nohy a do křídla. Pták spadl a utrpěl otevřenou zlomeninu. Zranění je zanícené, proto zatím není možná operace,“ vysvětluje zvěrolékař Dalibor Boháč. Orel se zotavuje ve Stanici pro handicapované dravce a sovy ve Znojmě.

A nejde přitom o první případ. Před dvěma lety našli ve stejné lokalitě dva otrávené orly a jednoho postřeleného. Dnes u nás žije pouhých 30 párů orlů mořských a jen loni ornitologové zaznamenali zabití 8 ptáků. I proto je nálezkyně Vlasta Škorpíková rozhodnuta podat na neznámého pachatele trestní oznámení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.