Rekordmanka Jitka Geislerová (34): Nehty dlouhé 9,5 cm! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rekordmanka Jitka Geislerová (34): Nehty dlouhé 9,5 cm!

»Nechala je růst jedenáct let«
»Nechala je růst jedenáct let« (Aha! - Martin Přibyl)

NOVÉ MĚSTO N. M. – Dlouhé nehty si Jitka Geislerová (34) z Nového Města nad Metují lepila na ruce už v sedmi letech. „Hrály jsme si se sestrou na čarodějnice,“ vzpomíná s úsměvem. Dnes má její sestra nehty úplně normální, zatímco ona má potvrzení od Agentury Dobrý den, která eviduje nejrůznější české rekordy, o tom, že je nositelkou nejdelších nehtů v ČR.

Dlouhé nehty si Jitka Geislerová (34) z Nového Města nad Metují lepila na ruce už v sedmi letech. „Hrály jsme si se sestrou na čarodějnice,“ vzpomíná s úsměvem. Dnes má její sestra nehty úplně normální, zatímco ona má potvrzení od Agentury Dobrý den, která eviduje nejrůznější české rekordy, o tom, že je nositelkou nejdelších nehtů v ČR. Rekordní délku jí naměřili vloni v létě v Pelhřimově – 9,5 centimetru v průměru z každého měřeného prstu.

Přestože její nehty, které si pěstuje už 11 let, vypadají úctyhodně až děsivě, ona sama se zájmu o svou osobu tak trochu diví. „Lidé kolem mě jsou na to zvyklí. Normálně řídím auto, vařím, pracuji, teď jsem například začala s lukostřelbou. Ani tam mě to nijak nevadí, i když jsem onehdy žertovala s trenérem, že bych spíše než o účast na normální olympiádě měla usilovat o kvalifikaci na paralympiádu. Bohužel handicap dlouhých nehtů v pravidlech není, takže se budu muset snažit soupeřit se zdravými,“ říká s úsměvem.

I když určité rozdíly v jejím životě v porovnání s lidmi s krátkými nehty přece jen jsou. Například písmena na klávesnici počítače vyťukává místo bříšky prstů právě těmi dlouhými nehty. Nemůže také sama vytáhnout platební kartu z bankomatu. Teď už má nehty dlouhé jen zhruba osm centimetrů. „Musela jsem je na několik etap zkrátit, protože se moc kroutily a už to nevypadalo moc esteticky,“ tvrdí žena, která je skutečnou expertkou na líčení a vizáž. Sama totiž pořádá kursy pro kosmetičky a vizážistky, a spolupracovala dokonce i při natáčení známého televizního pořadu Vypadáš skvěle.

Teď však opět nechává nehty růst. „Zatím jsem odhodlána s dlouhými nehty strávit celý život,“ říká. Žádnou zvláštní péči jim prý nevěnuje. „Jednou za tři až čtyři týdny je přebrousím, dolakuji, případně dozdobím,“ tvrdí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.