Drama v metru - Pes běžel o život | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Drama v metru - Pes běžel o život

Psa musel nakonec veterinář uspat.
Psa musel nakonec veterinář uspat. (pro Aha! – MP Praha)

PRAHA – Jako Forrest Gump běžel o život ve čtvrtek kolem sedmnácté hodiny v metru černý kříženec kokršpaněla. Na trase C překonal s vlaky za zády zhruba kilometr a půl dlouhou vzdálenost. Soupravy ho hnaly nemilosrdně před sebou. U stanice Nádraží Holešovice ale jeho osud zpečetily.

Souprava mu zlomila páteř

Poprvé pejska v kolejišti zahlédli cestující ve stanici Kobylisy. Doběhl až na stanici Nádraží Holešovice a zmizel v dalším tunelu. Vzápětí za ním vlak přijel.

„Jeli jsme pomalu, vlak dvakrát prudce přibrzdil. Pak už jel normálně. Napadlo mě, že jsme ho přejeli. Náladu jsem měl nanic,“ líčil Aha! jeden z cestujících, kteří nevěřícně běh zvířete sledovali.

Podle svědků pes doběhl až na stanici Vltavská. Pak se ale otočil a běžel zpátky. To se mu už stalo osudným. Opět u stanice Nádraží Holešovice zraněného pejska vytáhli z kolejiště hasiči a předali ho odchytu městské policie. Kokřík žil a všichni doufali, že jeho závod dopadne dobře.

Veterinář však nakonec vynesl smutný ortel. „Žil. Vyšetření a rentgen ale ukázaly, že měl zlomenou páteř a přerušenou míchu. Operace by neměla smysl. Jeho zranění byla neslučitelná se životem,“ objasnil Aha! veterinář Pavel Kolář, který trápení »Forresta« ukončil.

Strojvedoucí prý dělali co mohli, aby zvíře nepřejeli. „Jezdili krokem. Do stanice metro přijíždí rychlostí pět kilometrů v hodině. Honili jsme ho marně asi tři čtvrtě hodiny,“ řekl mluvčí dopravního podniku Ondřej Pečený. Majitel psa je stále neznámý.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.