Moje povolání: nájemný vrah! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Moje povolání: nájemný vrah!

Sousedé o nájemném vrahovi Jozefu Roháčovi mluvili jako o milém a ochotném muži.
Sousedé o nájemném vrahovi Jozefu Roháčovi mluvili jako o milém a ochotném muži. (ČTK, Policie ČR, ara)

České policii se podařil skvělý úlovek! Souhrou šťastných náhod zadržela Slováka Jozefa Roháče (52), který je ve své vlasti a v Maďarsku podezřelý minimálně z deseti brutálních vražd. Vypadá to téměř jako příběh z mafiánského akčního filmu.

Nenápadný Roháč, o kterém sousedi mluví jako o milém a ochotném muži, žil dva životy. Z příjemného souseda se totiž dokázal změnit ve vraždící monstrum. Pomocí výbušnin likvidoval oběti bez ohledu na životy nevinných kolemjdoucích. Jak pracoval námezdní vrah, přezdívaný ve slovenském podsvětí Potkan? A co všechno víme o zrůdách, které se živí zabíjením jiných pro peníze?

Příběh slovenského monstra

Na první pohled tuctový padesátník. Jenže... Kdo by řekl, že tenhle chlapík má na svědomí pěknou řádku lidských životů...

Roháč, narozený v roce 1956, je v podsvětí legendou. Přestože je na Slovensku a v Maďarsku obviněn z minimálně deseti vražd, odsouzen byl pouze jednou. Stalo se tak v roce 1985, kdy dostal trest za pokus o únos náměstka ministra zdravotnictví Slovenské socialistické republiky a jeho sekretářky. Odseděl si třináct let...

Vzpomínáte na obrovskou vzpouru ve věznici Leopoldov v roce 1990, která byla potlačena až pomocí mohutné policejní síly? Roháč byl jedním z organizátorů... Dále se mu připisují vraždy několika bossů maďarského a slovenského podsvětí, například Róberta Remiáše, Róberta Holuba, Tamáse Bórose apod. Vraždil především pomocí výbušnin...

Takhle Roháč pracoval

Objednávka vraždy probíhala stejně jako třeba objednávka řemeslníka. Zákazník se s Roháčem spojil pomocí mobilního telefonu nebo e-mailu.
Roháčovou oblíbenou trhavinou byl Danubit. Používá se v lomech k lámání odolných kamenů a skal.
Smontovat vražednou výbušninu je pro profesionála Roháčova ražení otázka několika minut.
Výbušný systém byl připojen k zapalování auta, přesně jako to známe z akčních filmů. Pokud si řidič neprohlíží spodek auta, nemůže na bombu přijít.
Oběti Roháče při otvírání dveří u auta neměly tušení, co je čeká. To bohužel netušili ani nevinní lidé, kteří procházeli kolem.
Lidé, proti kterým směřovaly Roháčovy akce, nebyli žádní svatoušci. Většinou se jednalo o osoby spřízněné s podsvětím. Brutální vrah ale nebral ohled ani na nevinné kolemjdoucí.
Jakmile oběť otočila klíčkem v zapalování, ozval se ohlušující výbuch, který řidič neměl šanci přežít. Tlaková vlna a plameny rozmetaly i několik dalších aut zaparkovaných kolem.

Hrůzné činy českých zabijáků

Poprava Františka Mrázka
Mrázek, kterému se říkalo král českého podsvětí, byl kontroverzním podnikatelem s napojením na kriminální scénu. V lednu 2006 byl zastřelen dosud neznámým profesionálním námezdním vrahem před sídlem své firmy. Zabijákem byl profesionál, protože Mrázka usmrtila jediná rána do srdce. Bývalý vekslák Mrázek a podle mnohých český Don Corleone tak zemřel podobně jak žil – jako mafián.

Vražda Mrázkova známého
Souvislost s vraždou Mrázka má podle policie i jiná nájemná vražda. Majitele pochybné bezpečnostní agentury Jiřího Kubína, mimo jiné kamaráda a obchodního partnera Mrázka, vylákal vrah k restauraci U krále Václava v Praze 4. Kubín ani nestihl vystoupit z auta a už měl v sobě celý zásobník z pistole. Z vraždy byla později obviněna a odsouzena pětice mužů.

Vrah popleta z Vinohrad
Před rokem byla média plná vraždy řidiče ředitele Sazky Aleše Hušáka. Po několika týdnech policie zadržela rusky mluvícího nájemného vraha a zjistilo se, že řidič zemřel omylem. Vrah vyslaný arménskou mafií totiž číhal na ruského mafiána jezdícího ve stejném autě jako Aleš Hušák.

Hrůzná smrt mladého páru
V roce 2006 veřejností otřásla brutální vražda Jiřího Munzara a jeho přítelkyně Ivany Dvořákové. Jak později dokázal soud, vrahem byl recidivista Pavel Feierfel. Toho si na tuto práci najala dvojice podnikatelů Jíří Salavec a Tibor Zeman, které zavražděný údajně vydíral. Vrah dostal 23 let, zadavatelé vraždy 19 a 20 let.

Vražedný gang Raula Kohnera
V roce 2002 rozhodl Vrchní soud v Praze o tom, že Raul Kohner, bývalý prokurátor, později významný městský policista a také soukromý detektiv, byl vůdcem gangu nájemných vrahů. Skvěle organizovaná skupina řádila na přelomu tisíciletí v České republice. Kohner a dalších sedm zločinců bylo roku 2002 odsouzeno k mnohaletým trestům.

Robert Templ
Přezdívka Psycho se k tomuto monstru dokonale hodí. V českém podsvětí je dokonce považován za absolutní extratřídu. V roce 2000 vylákal pod záminkou koupě luxusního auta dva mladíky Lukáše Svobodu a Michaela Vičara do pasti a oba je chladnokrevně zastřelil. Tvrdí, že je nevinný a nikdy by nikomu neublížil.

Vražda Antonína Běly
V roce 1996 byl zabit Antonín Běla, podle policie jeden z tehdejších šéfů mafie. Vymstily se mu zřejmě jeho spory s ruskojazyčnými mafiemi. Jednou z verzí je i to, že ve vraždě má prsty Mrázek, jinak Bělův dlouholetý kamarád. Vrazi nebyli nikdy odhaleni.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.