Pěstouni Blažena a Lubomír Rosnerovi - Týrali svěřené děti?! Dostali medaili od Klause a teď jsou v cele | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pěstouni Blažena a Lubomír Rosnerovi - Týrali svěřené děti?! Dostali medaili od Klause a teď jsou v cele

Pěstouni Blažena a Lubomír Rosnerovi.
Pěstouni Blažena a Lubomír Rosnerovi. (ČTK)

BRNO – Pěstouni Blažena a Lubomír Rosnerovi ze Slavkova u Brna, kteří před třemi lety dostali od prezidenta Václava Klause medaili Za zásluhy, jsou ve vazbě. Měli údajně týrat děti, o něž se starali! Všechny svěřené děti jim úřady odebraly a umístily je do ústavu Kociánka v Brně!

Pěstouni Blažena a Lubomír Rosnerovi ze Slavkova u Brna, kteří před třemi lety dostali od prezidenta Václava Klause medaili Za zásluhy, jsou ve vazbě. Měli údajně týrat děti, o něž se starali! Všechny svěřené děti jim úřady odebraly a umístily je do ústavu Kociánka v Brně!

Oba manželé byli před deseti dny převezeni do vazební věznice v BrněBohunicích. Jako první o případu informoval server iDnes.

Důvodem, proč policie v rodině zasáhla, je údajně video, které dva svěření pubertální kluci natočili a ukázali učiteli. Blažena Rosnerová na něm má jednomu z nich dát facku. „Nikdo nám doma nikdy neubližoval. Máma občas klukům vynadala, křikla na ně, nebo nejvíc dostali lepanec, ale to je přeci normální v každé rodině, když dítě hrozně zlobí,“ popsala zoufalá Renáta (18), zletilá osvojená dcera Rosnerových, která mohla zůstat doma. Tito dva kluci měli být podle sousedů problémoví a občas se ze školy vrátit »napití«.

Předsedkyně Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková je šokována tím, že pěstouni skončili ve vazbě. „Pokud vím, po podání trestního oznámení vydali manželé děti dobrovolně a bylo jim slíbeno, že si je budou moci každý víkend vozit domů,“ uvedla Vodičková. Místo aby rodině s dětmi úřady pomohly, zavřeli manžele do vazby.

„Celá rodina jezdívala na naše akce, chovali se k dětem přátelsky a zcela normálně. Paní Rosnerová prodělala před časem mozkovou příhodu, mohla být nervózní,“ dodala Vodičková s tím, že k vazbě podle ní není žádný důvod. Pokračovat v trestném činu nemohou, děti jim odebrali a těžko by se vyšetřování vyhýbali nebo je mařili.

Okresní policejní ředitelství Vyškov na případ vyhlásilo informační embargo a stejně jako ředitel ústavu, kde nyní děti pobývají, odmítalo včera poskytnout podrobnější informace.

V době, kdy Rosnerovi dostali jedno z nejvyšších vyznamenání, se starali o třináct dětí a měli požádáno o čtrnácté, dále chovali tři psy a dvanáct koček. Za dobu šestadvaceti let, kdy se pěstounství věnovali, vychovali více než tři desítky převážně tělesně a mentálně postižených dětí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.