Tygr ussurijský - Z rozkošných koťat budou obrovské šelmy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Tygr ussurijský - Z rozkošných koťat budou obrovské šelmy

Viktor Ambrož se svou manželkou a trojicí koťat tygříků ussurijských.
Viktor Ambrož se svou manželkou a trojicí koťat tygříků ussurijských. (pro Aha! Marek Hofman)

DVORCE - Pouhý měsíc je dvěma samičkám a jednomu samečkovi tygrů ussurijských, kteří se narodili v soukromém parku exotických zvířat ve Dvorci na Českobudějovicku. Jejich majitel a chovatel Viktor Ambrož se tak může pyšnit odchovem dalších exotických kusů.

Pouhý měsíc je dvěma samičkám a jednomu samečkovi tygrů ussurijských, kteří se narodili v soukromém parku exotických zvířat ve Dvorci na Českobudějovicku. Jejich majitel a chovatel Viktor Ambrož se tak může pyšnit odchovem dalších exotických kusů.

„Narodili se nám čtyři tygříci, ale jedno mládě bohužel uhynulo. Nyní ještě musejí být koťata u matky, ale tak za jeden dva týdny by je už mohli vidět návštěvníci, kteří k nám rádi jezdí,“ řekl Aha! Viktor Ambrož.

Trojici přeživších tygřích sourozenců přivedla na svět samice tygra ussurijského Blacky se svým tygřím partnerem Dolarem. Než je chovatel mohl pustit k sobě na páření, museli si na sebe rok a půl zvykat.

„Je to docela věda, jelikož dobu říje musí umět chovatel přesně vytipovat. Pokud bych se spletl a samice nebyla na spojení připravená, mohla by se zvířata navzájem i zabít,“ popisuje složitost procesu rozmnožování Ambrož.

Narozeným mláďatům velkých šelem se chovatel pravidelně snaží najít nový domov v některé ze světových zoologických zahrad.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.