Divadelní ředitelé Kracík a spol.: Platy šetří policie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Divadelní ředitelé Kracík a spol.: Platy šetří policie!

Petr Kracík, manžel Terezy Kostkové, je jeden z nespokojených.
Petr Kracík, manžel Terezy Kostkové, je jeden z nespokojených. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Ředitelé osmi pražských divadel, které si až donedávna mezi sebe rozdělovaly peněžní granty od města Prahy, se zlobí! Tentokrát jim nevadí změna grantového systému, který začal dávat i jiným, ale fakt, že se veřejnost dozvěděla výši jejich platů!

Ředitelé osmi pražských divadel, které si až donedávna mezi sebe rozdělovaly peněžní granty od města Prahy, se zlobí! Tentokrát jim nevadí změna grantového systému, který začal dávat i jiným, ale fakt, že se veřejnost dozvěděla výši jejich platů!

Deník Aha! totiž před časem upozornil na fakt, že městská divadla jako příspěvkové organizace každý rok dostávala dotace dosahující desítek milionů. Jejich ředitelé, kteří jsou dosazeni městem, a tudíž pobírají plat z peněz daňových poplatníků, pak berou platy mezi čtyřiceti až padesáti tisíci, k tomu pobírají ročně odměny málem dvě stě tisíc korun. Zveřejnění těchto údajů se však ředitelům pranic nelíbilo a na deník Aha! bylo z jejich řad podáno trestní oznámení! Podle zákona však měl deník Aha! na tyto informace právo, byť ne s korunovou přesností, jak se nám je podařilo získat.

Válka o městské peníze mezi divadly však pokračuje. Včera se konal u Národního divadla koncert proti novému grantovému systému a jeho tvůrci Milanu Richterovi, na němž zazpívala třeba Natálie Kocábová a promluvil Václav Postránecký. Naopak podporu má Richter třeba v Radoslavu Brzobohatém, Janu Hrušínském či Tomáši Töpferovi.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.