Marcela Skupníková: Plete svetry ze psů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Marcela Skupníková: Plete svetry ze psů!

Marcela Skupníková plete svetry z psí srsti jako jediná v republice.
Marcela Skupníková plete svetry z psí srsti jako jediná v republice. (Aha! – Martin Pekárek)

PŘÍBOR – Chystáte se vyčesat svému psovi hřejivý kožich? Chlupy nevyhazujte a nechte si z nich uplést třeba svetr. Marcela Skupníková (42) z moravského Příboru jako jediná v republice spřádá vyčesanou psí srst.

Chystáte se vyčesat svému psovi hřejivý kožich? Chlupy nevyhazujte a nechte si z nich uplést třeba svetr. Marcela Skupníková (42) z moravského Příboru jako jediná v republice spřádá vyčesanou psí srst.

„Je to teď módní záležitost. Lidé mi posílají chlupy hlavně na jaře, kdy se psi přesrsťují,“ vysvětluje Skupníková. Výrobky ze psí srsti jsou prý oblíbené hlavně mezi chovateli. „Už jsem pletla i pro jednu paní, které pejsek zemřel a ona chtěla mít vzpomínku. Jinak si ale nechávají plést především lidé, kterým je líto vyčesanou srst vyhazovat a zjistili, že psí svetry jsou pěkné a praktické.“

Abyste si mohli nechat uplést svetr, musíte ze svého miláčka vyčesat zhruba kilo a půl srsti. „Plést lze z jakékoliv rasy, která má stejně dlouhou nebo delší srst než husky. Nezáleží na tom, jestli jde o čistokrevného psa, nebo voříška,“ popisuje Skupníková, která má sama chovnou stanici anglických mastifů.

Chovatelka plete ze psí srsti už jedenáct let. Deset deka spředení stojí padesát korun. Běžný pánský svetr přijde na 600 korun. Svetry jsou mimořádně hřejivé a když o ně dobře pečujete, vydrží vám i několik let. Charakteristický psí zápach prý po krátkém čase vyprchá. Jen ve své nové garderobě nesmíte zmoknout…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.