Tragický požár! Ládík (†3) se udusil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tragický požár! Ládík (†3) se udusil!

Požár vypukl v podkroví domu
Požár vypukl v podkroví domu

HOLUBEČ – Smrtí Ládíka Skály (3) skončil požár podkrovního bytu v Holubči na Domažlicku. Hořet začalo v ložnici. V tu chvíli byla v bytě tříletá trojčata a jejich matka. Martina a Josefa se jí podařilo vynést z hořícího pekla.


Ládík ale zůstal v pokoji vedle hořící ložnice. Hasiči ho objevili až ve chvíli, kdy už chlapec nedýchal.

Požár nebyl podle hasičů velký, ale dům zahltil hustý nebezpečný kouř. Hasiči po příjezdu zahájili průzkum domu. „V jednom z bytů našli mrtvého chlapce,“ řekla mluvčí hasičů Plzeňského kraje Blanka Nechvátalová. Na místě zasahovali také záchranáři, protože obyvatelé vyhořelého bytu se nadýchali hustého kouře. „Bohužel chlapce se nám už nepodařilo resuscitovat. Dva jeho bratříčky jsme převezli do nemocnice,“ řekla Aha! mluvčí záchranářů Lenka Ptáčková. „Chlapci jsou v pořádku. Nechali jsme si je tady na pozorování, jsou tu s babičkou a během středečního dopoledne budou propuštěni domů,“ doplnil primář dětského oddělení domažlické nemocnice Vratislav Beneš.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteObyvatelé malé vesničky u Domažlic jsou otřeseni. „Je to strašná tragédie, bude nás to bolet všechny. Každý den jsme měli trojčata na očích a teď budeme vídat jen dva chlapce. Cítím s paní Skálovou, ta tu bolet ponese po celý svůj život,“ svěřila se sousedka. Proč se matce podařilo zachránit jen dva syny, zatím stále není jasné. Požár zřejmě způsobila závada na elektrospotřebiči, nebo nedopalek od cigarety. Případem se zabývá policie.


Autor: (ver)
Foto pro Aha! – Marcela Tolašová, ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.