Bezdomovec hrdina: Tohle je zachránce malého Čtvrtka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bezdomovec hrdina: Tohle je zachránce malého Čtvrtka

Bezdomovec Mirek Samzeli.
Bezdomovec Mirek Samzeli. (TV Nova)

PRAHA – Bezdomovec Mirek Samzeli z Vítkovic se od poloviny prosince před veřejností skrýval. Tehdy nalezl v pražském kontejneru v igelitové tašce podchlazené miminko, kterému lékaři začali říkat Vendelín Čtvrtek. Včera se ho však podařilo TV Nova vypátrat.

Bezdomovec Mirek Samzeli z Vítkovic se od poloviny prosince před veřejností skrýval. Tehdy nalezl v pražském kontejneru v igelitové tašce podchlazené miminko, kterému lékaři začali říkat Vendelín Čtvrtek. Včera se ho však podařilo TV Nova vypátrat.

„Byl jsem v šoku, vzal jsem to do ruky a ono se to hýbalo,“ řekl reportérům Samzeli. Okamžitě si prý uvědomil, v jakém nebezpečí miminko je. Začal proto shánět pomoc, dva důchodci, kteří šli okolo, mu prý ale pomoct odmítli. Až po chvíli narazil na policistu, který zavolal záchranku.

Bezdomovec, který žije už 10 let v pražských kanálech, možná dokonce viděl člověku, který chlapečka odložil, do očí.

Čtvrtek, který je stále v Thomayerově nemocnici, už dobral antibiotika. Teď čeká jen na náhradní rodinu, té by se měl dočkat do několika týdnů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.