Procházku hledá celá Evropa a vyšetřují ho z další krádeže! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Procházku hledá celá Evropa a vyšetřují ho z další krádeže!

František Procházka
František Procházka (Policie ČR)

PRAHA – Kde se skrývá František Procházka (33) a co se stalo s jeho půlmiliardovým lupem? To policisté ani po devíti dnech usilovného pátrání nevědí.

Kde se skrývá František Procházka (33) a co se stalo s jeho půlmiliardovým lupem? To policisté ani po devíti dnech usilovného pátrání nevědí. Procházku už přitom hledá celý kontinent, policisté na něj totiž vydali evropský zatykač. A navíc! Policie začala vyšetřovat další krádež spojenou s jeho jménem...

Procházka, který minulou sobotu nastoupil na poslední službu v bezpečnostní agentuře G4S a do vlastní dodávky naložil 564 milionů korun, je stále na útěku a policisté nejsou ani o krok dál k vyřešení případu. Prošetřují celkem šest verzí, navíc otevřeli nevyřešený případ vykradení směnárny v centru Prahy z roku 2004. „Tehdy pachatel odnesl 23 milionů korun, a i když byl Procházka jedním z podezřelých, nikdy se mu vinu nepodařilo prokázat. “ řekl Aha! jeden z policistů. Ten už nevěří, že se Procházku podaří dopadnout. „Než se na krádež přišlo, měl dost času v klidu opustit republiku. A než byl vydán zatykač, tak už jistě opustil i Evropu, měl to zřejmě skvěle naplánované,“ myslí si kriminalista.

Podle informací Aha! se vyšetřovatelé při pátrání zaměřují na dvě hlavní oblasti – na Procházkovu minulost a na možné cesty, kudy mohl opustit republiku. „Vyhodnocují se například záznamy z kamer u čerpacích stanic,“ řekl Aha! policista obeznámený s případem. Procházka může být podle něj buď za hranicemi, například v Rusku, v cizinecké legii či v Izraeli, kde prodělal speciální výcvik, nebo se ukrývá v Česku a peníze postupně utrácí. Také možnost, že je mrtvý, je podle kriminalistů velmi pravděpodobná.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.