Silvestr na horách? Už máte smůlu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Silvestr na horách? Už máte smůlu!

Penziony v Modravě jsou beznadějně vyprodané.
Penziony v Modravě jsou beznadějně vyprodané. (ČTK, archiv)

PRAHA – Chcete strávit přelom roku v penzionu někde na zasněžených horách? Měli jste se rozhodnout dřív! Teď už totiž silvestrovský pobyt až na výjimky neseženete. Jediná možnost vyjet za sněhem je tak v období vánočních svátků.

Chcete strávit přelom roku v penzionu někde na zasněžených horách? Měli jste se rozhodnout dřív! Teď už totiž silvestrovský pobyt až na výjimky neseženete. Jediná možnost vyjet za sněhem je tak v období vánočních svátků.

Šumava

Většina zdejších hotelů a penzionů má plno. A to například v hotelu Šumava Inn na Kvildě stojí speciální silvestrovský pobyt sedm tisíc korun. „Ještě někdo může odříct, šance na ubytování je vždycky,“ říká majitelka Sandra Šitnerová. „My máme z 90 procent obsazeno. Klientela je z poloviny česká, zbytek ze zahraničí,“ dodává Ladislav Kučala z hotelu Šumava v Srní.

Krušné hory

Boží Dar má na Silvestra z 90 procent obsazeno. Hotel Praha, který se nachází na náhorní plošině v centru Krušných hor, už objednávky pobytu na Silvestra zamítá. „Je vyprodáno,“ řekla recepční hotelu. Také na Klínovec se už nedostanete. „Chalupy jsou dávno obsazené a v penzionech bych možná našla tak deset pokojíčků,“ říká Jaroslava Svobodová z infocentra Klínovec.

Jizerské hory

Horské středisko Bedřichov je až na několik jednolůžkových pokojů úplně vyprodané. „Pokud někdo touží strávit Silvestra v Bedřichově, má opravdu poslední možnost si zarezervovat pobyt,“ řekl Aha! Lubor Lacina z infocentra v Bedřichově. Také na Tanvaldském Špičáku už bude se zamluvením místa problém. Jedinou možností je doufat, že někdo svůj pobyt zruší.

Krkonoše

V Peci pod Sněžkou je zatím Silvestr obsazen z 60 až 70 procent. Někteří ubytovatelé proto dokonce jako jediní v republice snížili ceny. „Chtějí mít jistotu, že po loňské špatné sezoně budou mít obsazeno,“ řekla Eva Lorencová z infocentra v Peci pod Sněžkou. Zhruba třetina míst je volná také v hotelech a penzionech v horských oblastech Libereckého kraje.

Jeseníky

Nejvíc hostů letos opět přijede z Německa a Rakouska. Na české klienty tak už moc míst v hotelích nezbývá, zhruba 10 procent. „Máme skoro obsazeno. Protože se spousta lidí rozmýšlí na poslední chvíli podle počasí, bereme obsazenost podle toho, zda už byla zaplacena záloha,“ vysvětluje Hana Paráková z hotelu Anděl v Andělské hoře, kde silvestrovská noc s ohňostrojem vyjde na 1300 korun.

Beskydy

Plně obsazeno je na Pustevnách a na Radhošti, lidé si tam pobyty rezervují dokonce na pět let dopředu. Velké Karlovice jsou jen jednou z výjimek. „Máme ještě šestnáct lůžek v penzionu Na Kopečku,“ říkají majitelé. Plno hlásí i přes poměrně značnou kapacitu hotely Horal, Galík či Tatra.

I Praha praská ve švech

V Praze by mělo strávit Silvestra až 100 tisíc cizinců. Velké pražské hotely mají proto už plno. Plně obsazen na Silvestra je například čtyřhvězdičkový smíchovský Andel´s hotel. „Rezervace na letošní vánoční svátky a Silvestra jsme evidovali již od dubna,“ řekla ředitelka marketingu hotelu Dana Tomášová. Zcela obsazeno mají i hotely Olympik, Top Hotel Praha a Albion. Naopak několik volných míst má ještě Hilton.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.