Začal maraton muškařů: Tady chytíte nejvíc ryb! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Začal maraton muškařů: Tady chytíte nejvíc ryb!

Tady chytíte nejvíc ryb
Tady chytíte nejvíc ryb

PRAHA – Včera začalo v Praze první mistrovství světa v muškaření. Kvůli němu organizátoři do Vltavy vypustili 35 tun ryb. Muškaři se tak o víkendu budou moct pyšnit pěknými úlovky. Ve Vltavě totiž plave víc než deset tisíc pstruhů.

Včera začalo v Praze první mistrovství světa v muškaření. Kvůli němu organizátoři do Vltavy vypustili 35 tun ryb. Muškaři se tak o víkendu budou moct pyšnit pěknými úlovky. Ve Vltavě totiž plave víc než deset tisíc pstruhů.

Pstruh ale není neobvyklou pražskou rybou. Podle předsedy Českého rybářského svazu Zdeňka Mužíka byl ve Vltavě pstruh přítomen doslova odnepaměti. „Ale od roku 1970 je vysazujeme cíleně. Jsem rád, že kvalita vody se zlepšila natolik, že jsme se pstruhy mohli do řeky vysadit i raky říční,“ řekl Aha! Mužík. Rak přitom patří mezi tvory, kteří jsou na kvalitu vody nejcitlivější.

„Pstruhy je možno vidět hlavně na Čertovce. Tam se ale lovit nesmí,“ tvrdí Mužík. „Hodně se vyskytují ale také na Zbraslavi a v Modřanech. Teď už i v centru města.“

Pořádat rybářské závody v historickém centru města je naprosto neobvyklé, stejně jako lov ryb z lodiček, což je především výsadou závodů na britských ostrovech. Možná i právě proto se druhého ročníku zúčastní na 200 závodníků, což je maximální možné množství, které se vtěsná do prostoru Vltavy pod Národním divadlem, tedy mezi Jiráskův a Karlův most.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.