ÚPLATKY!!! Policie zatýkala na ministerstvu dopravy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

ÚPLATKY!!! Policie zatýkala na ministerstvu dopravy

Ministr dopravy Milan Šimonovský (KDU-ČSL) je v šoku. Na jeho úřad vtrhla policie a zatýkala úředníky podezřelé z braní úplatků.
Ministr dopravy Milan Šimonovský (KDU-ČSL) je v šoku. Na jeho úřad vtrhla policie a zatýkala úředníky podezřelé z braní úplatků.

PRAHA – Korupce na ministerstvu dopravy! Policisté udeřili! Sedm lidí včetně úřednice ministerstva a lobbistů či podnikatelů, bylo včera zatčeno při policejní razii v úřadu.

Korupce na ministerstvu dopravy! Policisté udeřili! Sedm lidí včetně úřednice ministerstva a lobbistů či podnikatelů, bylo včera zatčeno při policejní razii v úřadu. Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu obsadili ministerstvo během okamžiku. Ministr vnitra Milan Šimonovský (KDU-ČSL) je v šoku. Podle policie byla úřednice zapletena do výroby bioethanolu. Razie však zdaleka nekončí. Případ se týká také ministerstva zemědělství!

„Zadržením sedmi lidí vyvrcholila pětiměsíční akce s krycím názvem Antropoid,“ uvedla mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová.
Skupina zadržených se pokoušela v posledních měsících ovlivňovat rozhodování státu pomocí úplatků, a to především na ministerstvech zemědělství a dopravy.
Detektivové podle Kosinové provedli i řadu domovních prohlídek i prohlídek jiných prostor. „Dvě z nich probíhaly na ministerstvu dopravy a fondu dopravní infrastruktury,“ upřesnila mluvčí. Prohledáno bylo také několik kanceláří přímo v budově ministerstva dopravy.
Jednou z podezřelých by měla být podle prvních informací sekretářka náměstka ministra a šéfa BESIP Petra Pospíchala.
„Podle toho, co zatím víme má zatčení souvislost s výrobou bioethanolu. V žádném případě to nemá nic společného s působností ministerstva dopravy,“ uvedl včera ministr dopravy Milan Šimonovský.
Akci policisté rozjeli poté, co se údajně jeden ze zadržených, olomoucký lobbista František Vybíral, pokusil detektivy podplatit. Podle serveru Aktuálně.cz si aktéři aféry zjistili, kdo se u policie o jejich aktivity zajímá a pokusili se ho úplatkem zastavit. Zadržený měl být i významný pražský realitní magnát Miloš Červenka.
Dnes se bude rozhodovat, kdo ze zadržených zůstane ve vazbě a koho budou vyšetřovat na svobodě. Je možné, že policie v přííštích dnech zatkne další podezřelé osoby.


Autor: (pol)
Foto: ČTK

10.3.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.