Rath se hádal s Julínkem! Bursík: Kvůli Klausovi budeme za pitomce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rath se hádal s Julínkem! Bursík: Kvůli Klausovi budeme za pitomce!

David Rath
David Rath (Aha! - Alexandr Malachovský)

PRAHA – Víkend byl opět pestrý na ostré politické výroky. V Partii na Primě se tvrdě střetli ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS) a exministr zdravotnictví David Rath (ČSSD). A ironickými urážkami se oba častovali od první až do poslední minuty!

Víkend byl opět pestrý na ostré politické výroky. V Partii na Primě se tvrdě střetli ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS) a exministr zdravotnictví David Rath (ČSSD). A ironickými urážkami se oba častovali od první až do poslední minuty! Vicepremiér a ministr životního prostředí Martin Bursík (zelení) se v pořadu Otázky Václava Moravce zase pořádně obul do prezidenta Václava Klause. „Kvůli němu budeme ve světě za pitomce,“ řekl.

Bursík se obává, že Klausův chystaný projev v OSN na téma globálního oteplování poškodí Českou republiku a ohrozí šance Česka na získání pozice nestálého člena Rady bezpečnosti OSN. „Výsledek bude takový, že my budeme za úplné pitomce. Vy jste vůbec nepochopil, o co při vystoupení v OSN jde,“ vzkázal Bursík Klausovi. Šéf zelených dále nevyloučil, že by ministryně školství Dana Kuchtová mohla v příštích dnech odejít z vlády, pokud se jí nepodaří napravit problémy s čerpáním peněz z evropských fondů.

Po čase vyhrocená debata byla mezi Davidem Rathem a Tomášem Julínkem. Rath obvinil Julínka, že přechodem na soukromé zdravotní pojišťovny si budou muset pacienti doplácet za léčbu, která přesáhne dva miliony korun za rok. „Když budete mít banální onemocnění, tak to za vás pojišťovna zaplatí. Když například budete potřebovat transplantovat kostní dřeň, tak máte prostě smůlu,“ prohlásil exministr. „To si ten chlap vymyslel a je to úplná ptákovina,“ ohradil se Julínek. Moderátor Partie Petr Šimůnek měl pak problémy s ukočírováním obou rozvášněných politiků. Ti se do sebe pustili se vší silou, neustále se obviňovali a slovně napadali. Julínek pak doslova šokoval prohlášením, že poslanci a senátoři vlastně nechodí do práce, ale vykonávají funkci, takže na rozdíl od zaměstnanců jim bude proplácena nemocenská v plné výši, tedy 100 procent platu i za první tři dny nemoci a dále celé tři měsíce. „Já neznám senátora, který by si vzal neschopenku,“ řekl Julínek. Na to hned reagoval Rath. „Když byla poslankyně Talmanová na nemocenské se synem Nikolasem Topolánkem, tak brala 160 tisíc korun měsíčně. Za to obyčejná paní Nováková by dostávala jen zlomek,“ prohlásil Rath.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.