Podchody děsí chodce: Tady jde o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Podchody děsí chodce: Tady jde o život!

Vysočany - 4 přepadení - Děsivý podchod, který více než východ z nádraží připomíná katakomby. Osvětlení v něm je dokonce tak špatné, že v jedné části tunelu není vidět na krok.
Vysočany - 4 přepadení - Děsivý podchod, který více než východ z nádraží připomíná katakomby. Osvětlení v něm je dokonce tak špatné, že v jedné části tunelu není vidět na krok.

PRAHA – Sevřené hrdlo, zvýšená ostražitost a nikdy nekončící strach. To jsou pocity snad každého slušného člověka, který musí čas od času projít některým z pražských podchodů. Zejména po setmění jsou obavy o holý život více než na místě.


Počmárané zdi, rozbitá světla, pomočené rohy a nebezpečná individua – to jsou věci, které musí člověk překousnout, pokud se chce dostat bez úhony na druhou stranu silnice. Jsou však tací, kteří se podchodům raději vyhnou: „Máme na Barrandově podchod, kterým bych neprošla, ani kdyby na každé straně stál jeden policajt, to budu radši přebíhat trať a riskovat sražení tramvají. Podle mě je to totiž méně pravděpodobné, než že mě někdo v podchodu znásilní,“ nechala se slyšet mladičká studentka Martina.

Problémem pražských podchodů je i jejich okolí. U vchodů většiny z nich jsou totiž keře a rozlehlá houští, do kterých by se bez potíží vešla celá banda úchylů. Navíc zde najdete výkaly, použité injekční stříkačky nebo třeba zlodějíčky odhozené kabelky a prázdné peněženky.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete


Autor: (ajd)
Foto Aha! – Martin Přibyl, František Dvořák

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.