Mlátil mě mezi nohy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Mlátil mě mezi nohy

Kateřina Jacques  v motolské nemocnici líčí svůj otřesný zážitek.
Kateřina Jacques v motolské nemocnici líčí svůj otřesný zážitek. (Aha: Kateřina KOVÁŘOVÁ)

PRAHA – „Zmlátil mě před dětmi a i bil mě do přirození.“ To jsou slova zmlácené kandidátky Strany zelených Kateřiny Jacques.

„Zmlátil mě před dětmi a i bil mě do přirození.“ To jsou slova zmlácené kandidátky Strany zelených Kateřiny Jacques.

„Na policii mě přivázali k tyči, přitiskli ke zdi a policisté mi nadávali,“ sdělila Aha! Jacques. Mimo jiné také ředitelka sekce pro lidská práva Úřadu vlády ČR byla surově zbita již v pondělí policistou, když protestovala proti prvomájovému pochodu neonacistů z Národního odporu.

Včera strávila opravdu vyčerpávající den. Nejprve se setkala s premiérem Jiřím Paroubkem, kterému vylíčila svůj otřesný zážitek. Paroubek jí sdělil své stanovisko: „Policista jednal zřejmě v pominutí mysli, to, co provedl, je neomluvitelné a měl by odejít z policie.“ Poté se rozjela na Inspekci ministerstva vnitra, kde vše znovu vylíčila. Ministr vnitra František Bublan včera řekl, že chce případ Kateřiny Jacques uzavřít ještě do konce tohoto týdne. „Ten, co proti ženě zasáhl, byl postaven mimo službu,“ potvrdil Bublan.

V motolské nemocnici, pod palbou otázek novinářů, pak Jacques zakončila svůj perný den.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.