Babišovi kritizují Taťánu Malou: Bude to ministryně (ne)spravedlnosti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Babišovi kritizují Taťánu Malou: Bude to ministryně (ne)spravedlnosti!

Taťána Malá
Taťána Malá (profimedia.cz)

Je nekompetentní, je ve střetu zájmů, a navíc bude chtít nadržovat premiérovi Andrejovi Babišovi (63, ANO). Takový je názor opozice na plán udělat ministryní spravedlnosti poslankyni Taťánu Malou (36, ANO).

Její jméno spolu s celkovým plánem na ministry v kabinetu, který sestavuje s ČSSD, Babiš oznámil v pátek. Malá je prý učenlivá a pracovitá, a proto si ji vybral. Jenže od té doby se na blond právničku snáší bouře kritiky. Opozici hlavně vadí její výrok z minulosti, že by se vlastně nic nestalo, kdyby se kauza pochybné 50milionové dotace pro farmu Čapí hnízdo, v níž je Babiš stíhán, nechala dočasně být. A to na čtyři roky, než by premiérovi skončil mandát.


Její kvalifikace?
Podle exministra financí Miroslava Kalouska (57, ANO), byla dokonce právě kvůli této bezbřehé toleranci vůči Babišovi vybrána! „Mnozí tvrdili, že výroky k Čapímu hnízdu jsou pro T. Malou zcela diskvalifikující. Je to přesně naopak, tím Babišovi svou kvalifikaci prokázala,“ napsal na sociální síť Twitter. „Spravedlnost znamená měřit všem stejně,“ vyjádřil se v podobném duchu šéf Pirátů Ivan Bartoš (38).


Odborníky neukázal
„Pan premiér by konečně měl prozradit, kam před námi schoval ty slibované odborníky,“ uvedla pak v prohlášení ODS. Asi naráží na fakt, že Malé vzdělání na univerzitě v Bratislavě neakceptuje Česká advokátní komora. Dalším pak leží »v žaludku«, že je její muž insolvenční správce a má podíl ve firmě poskytující nebankovní půjčky. S Malou ale podle všeho nebude mít problém ten, kdo ji do funkce jmenuje: prezident Miloš Zeman (73). Už předtím totiž řekl, že nominanti ANO jsou za něho předběžně OK...

Poslankyně ANO Taťána Malá: Žádné obstrukce kvůli Babišovi neděláme.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.